Hledat

Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Potřebné přísady:
  • bílé zelí - čerstvé
  • kokosový olej nebo řepkový
  • bobkový list
  • nové koření
  • paprika červená sladká - možno přidat trošku uzené
  • brambory
  • mléko - jaké kdo používá
  • cibule
  • sůl
  • vegeta domácí nebo nějaká bio
  • voda
  • ocet
  • mouka na zahuštění
Postup přípravy:
  1. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji zaprášíme paprikou a stáhneme z ohně. Chvilku bokem mícháme - já přidala ještě raw salám a rozpustila na oleji, ale to se vůbec nemusí. Zalijeme tak do třetiny kastrolu, možná o něco více vodou, přidáme brambory a nakrouhané bílé zelí a vaříme. Já vařím v papiňáku a tak jsem nemusela vařit nijak dlouho ale stačilo mi 15 min.
  2. Otevřeme papiňák a dochutíme solí vegetou atd. a zalijeme mlékem nebo smetanou. a ještě chvilku povaříme. Bokem v hrnečku si rozvedláme trochu mouky s vodou a polévku zahustíme. Povaříme a vypneme, po vypnutí okyselíme octem.
  3. Dobrou chuť
Vegetariánské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Obrázek Špagety se sojovým granulátem

Špagety se sojovým granulátem

Obrázek Čatní z fíků

Čatní z fíků

Obrázek Koláč Bikaina by Romča

Koláč Bikaina by Romča

Obrázek Recept - Tofu ala "Míchaná vajíčka"

Recept - Tofu ala "Míchaná vajíčka"

Obrázek Plněná tortila by Romča

Plněná tortila by Romča

Obrázek Hvězdný koláč by Romča

Hvězdný koláč by Romča

Obrázek Tofunéza light

Tofunéza light

Obrázek Bylinkové tofu placičky s kaší by Romča

Bylinkové tofu placičky s kaší by Romča

Obrázek Ovozelová šťáva od Terez

Ovozelová šťáva od Terez

Obrázek Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

TOPlist