Hledat

Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Potřebné přísady:
  • 2 cibule
  • nakrouhané hlávkové zelí
  • drcený kmín
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • špetka soli
  • voda
  • 4 menší brambory
  • 1 brambor na zahuštění - nastrouhaný na jemno
  • 2 lžíce umeoctu
  • 2 lžíce obyč octa
  • červená paprika
  • Chili - na ozdobení - ( kdo nemá rád nemusí)
Postup přípravy:
  1. Na oleji necháme zesklovatět dvě cibule, které jsme najemno nakrájeli. Přidáme nakrouhané zelí a zaprášíme drceným kmínem. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list a osolíme. Zalijeme vodou asi jeden centimetr nad zelí a přidáme na menší kostičky nakrájeneé brambory a vaříme do změknutí.
  2. Na zahuštění nepoužijeme mouku, ale jeden brambor, který nastrouháme najemno. Máme skoro hotovo, ořidáme dvě lžíce umeocta a dvě lžíce klasického octa na okyselení a parášíme červenou paprikou a necháme pár minutek přejít varem. Kdo chce nakonec dozdobí chilli, ale kdo nemá rád pálivé tento krok vynechá.
Vegetariánské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Petrželový krém

Petrželový krém

Obrázek Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Obrázek Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Obrázek Domácí vafle by Romča

Domácí vafle by Romča

Obrázek Cícerový guláš

Cícerový guláš

Obrázek Buchtičky se šodó by Romča

Buchtičky se šodó by Romča

Obrázek Kari špagety s cizrnou a kokosovým mlékem

Kari špagety s cizrnou a kokosovým mlékem

Obrázek Fenykl s fazolemi a ztraceným vejcem

Fenykl s fazolemi a ztraceným vejcem

Obrázek Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Obrázek Domácí máslo - v obchodě nekupuji

Domácí máslo - v obchodě nekupuji

Obrázek Vločkové placky by Romča

Vločkové placky by Romča

Obrázek Bramborová roláda s uzeným tofu

Bramborová roláda s uzeným tofu

TOPlist