Hledat

Zelné placky

Potřebné přísady:
  • malá hlávka zelí
  • 2ks vejce
  • sůl
  • česnekem podle chuti
  • pepř
  • mletý kmín
  • prášek do pečiva polovina
  • hladká mouka
  • voda
Postup přípravy:
  1. Vejce našleháme smícháme se solí kořením a vodou a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva tak, aby nám vzniklo řídké těsto. Přidáme omyté a na drobní pokrájené čerstvé zelí a promícháme.
  2. Na pánev dáme olej a lžící klademe bochánky, které lehce rozprostřeme a opečeme z obou stran. Klademe na obrovské, aby se odstranil přebytečný olej. Podáváme s bramborovou kaší.
  3. Tip: kdo chce přidá do těsta strouhaný sýr - eidam nebo gouda a také uzeniny :-) každý podle sebe, chuti se meze nekladou.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pražský flamendr (guláš)

Pražský flamendr (guláš)

Obrázek Petrželové knedlíky

Petrželové knedlíky

Obrázek Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Houbový guláš s petržekou - Strašín

Houbový guláš s petržekou - Strašín

Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Obrázek Čína ze sojového masa

Čína ze sojového masa

Obrázek Čevabčiči

Čevabčiči

TOPlist