Hledat

Zelné placky

Potřebné přísady:
  • malá hlávka zelí
  • 2ks vejce
  • sůl
  • česnekem podle chuti
  • pepř
  • mletý kmín
  • prášek do pečiva polovina
  • hladká mouka
  • voda
Postup přípravy:
  1. Vejce našleháme smícháme se solí kořením a vodou a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva tak, aby nám vzniklo řídké těsto. Přidáme omyté a na drobní pokrájené čerstvé zelí a promícháme.
  2. Na pánev dáme olej a lžící klademe bochánky, které lehce rozprostřeme a opečeme z obou stran. Klademe na obrovské, aby se odstranil přebytečný olej. Podáváme s bramborovou kaší.
  3. Tip: kdo chce přidá do těsta strouhaný sýr - eidam nebo gouda a také uzeniny :-) každý podle sebe, chuti se meze nekladou.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pizza těsto kváskové

Pizza těsto kváskové

Obrázek Vepřové líce

Vepřové líce

Obrázek Knedlíky s překvapením

Knedlíky s překvapením

Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Obrázek Vývarová čočka na kyselo

Vývarová čočka na kyselo

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Plněné papriky

Plněné papriky

Obrázek Gyrosové řízečky

Gyrosové řízečky

Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Obrázek Fit omáčka alá svíčková

Fit omáčka alá svíčková

Obrázek Kuře s jarní nádivkou

Kuře s jarní nádivkou

Obrázek Masová roláda

Masová roláda

TOPlist