Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Zelné placky

Potřebné přísady:
  • malá hlávka zelí
  • 2ks vejce
  • sůl
  • česnekem podle chuti
  • pepř
  • mletý kmín
  • prášek do pečiva polovina
  • hladká mouka
  • voda
Postup přípravy:
  1. Vejce našleháme smícháme se solí kořením a vodou a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva tak, aby nám vzniklo řídké těsto. Přidáme omyté a na drobní pokrájené čerstvé zelí a promícháme.
  2. Na pánev dáme olej a lžící klademe bochánky, které lehce rozprostřeme a opečeme z obou stran. Klademe na obrovské, aby se odstranil přebytečný olej. Podáváme s bramborovou kaší.
  3. Tip: kdo chce přidá do těsta strouhaný sýr - eidam nebo gouda a také uzeniny :-) každý podle sebe, chuti se meze nekladou.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Obrázek Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

TOPlist