Hledat

Žirafí mls

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 2 lžičky kakaa
  • 35 dkg pol. mouky
  • 1 pr. do pečiva
  • 20 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 10 dkg oleje
  • 12 dkg vody

Náplň:

  • 4 větší jablka
  • 3 lžíce cukru
  • 1 pudink
  • 1/2 litru mléka
  • šlehačka na ozdobení
  • (já jsem dala 2 pudinky a 3/4 litru mléka)
Postup přípravy:
  1. Smícháme sypké suroviny, přidáme k nim žloutky, našlehaný sníh z bílků, olej a vodu. Pečeme asi 25 minut. Oloupaná a nastrouhaná jablka rozvaříme s cukrem asi 10 minut a potom smícháme s uvařeným pudinkem. Po vychladnutí buchtu touto náplní polijeme a ozdobíme šlehačkou (já neměla šlehačku, tak jsem to postrouhala čokoládou na vaření)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kokosová roláda

Kokosová roláda

Obrázek Dort kakaová louka

Dort kakaová louka

Obrázek Pařížský dort

Pařížský dort

Obrázek Krtkův dort

Krtkův dort

Obrázek Buchta s vločkami

Buchta s vločkami

Obrázek Ořechový dort pro dvojčátka

Ořechový dort pro dvojčátka

Obrázek Buchtičky ze Šumavy od babičky

Buchtičky ze Šumavy od babičky

Obrázek Jahodový krémový koláč

Jahodový krémový koláč

Obrázek Koláč Tirol

Koláč Tirol

Obrázek Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Obrázek Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

Obrázek Kokosový mokrouš - Bob a Nikča

Kokosový mokrouš - Bob a Nikča

TOPlist