Hledat

Žirafí mls

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 2 lžičky kakaa
  • 35 dkg pol. mouky
  • 1 pr. do pečiva
  • 20 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 10 dkg oleje
  • 12 dkg vody

Náplň:

  • 4 větší jablka
  • 3 lžíce cukru
  • 1 pudink
  • 1/2 litru mléka
  • šlehačka na ozdobení
  • (já jsem dala 2 pudinky a 3/4 litru mléka)
Postup přípravy:
  1. Smícháme sypké suroviny, přidáme k nim žloutky, našlehaný sníh z bílků, olej a vodu. Pečeme asi 25 minut. Oloupaná a nastrouhaná jablka rozvaříme s cukrem asi 10 minut a potom smícháme s uvařeným pudinkem. Po vychladnutí buchtu touto náplní polijeme a ozdobíme šlehačkou (já neměla šlehačku, tak jsem to postrouhala čokoládou na vaření)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Obrázek Oči Sandokana

Oči Sandokana

Obrázek Věnečky

Věnečky

Obrázek Rebarborový koláč s pudinkem

Rebarborový koláč s pudinkem

Obrázek Zákusok s nevareným krémom

Zákusok s nevareným krémom

Obrázek Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Obrázek Kynutý rebarborový koláč

Kynutý rebarborový koláč

Obrázek Krupicové kostky s čoko polevou

Krupicové kostky s čoko polevou

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Rychlé máslové sušenky

Rychlé máslové sušenky

Obrázek Žitný perník na plech

Žitný perník na plech

Obrázek Perník ze školky

Perník ze školky

TOPlist