Hledat

Zmrlinová torta s višňami

Potřebné přísady:
  • 250g – sušienky (napr. Bebe)
  • 80g – maslo
  • 30g – cukor
  • 2x – lyžica mletých mandlí
  • štipka škorice
  • 1kg – čokoládová zmrzlina
  • 200g – nakladané višne(v likéri)
  • 120g – čokoládová poleva
  • čokoládová dekorácia
Postup přípravy:
  1. Sušienky nastrúhame na jemno. Zmiešame so škoricou, cukrom, mletými mandľami a rozpusteným maslom. Vytvoríme hmotu, ktorá po stlačení drží tvar. Túto hmotu natlačíme po okrajoch tortovej formy a dáme na chvíľu zapiecť. Necháme vychladnúť.
  2. Čokoládovú zmrzlinu necháme zmäknúť a zmiešame s nakladanými višňami. Zmrzlinou naplníme vychladnutý korpus a dáme zamraziť. Tortu pred podávaním potrieme čokoládovou polevou, vyberieme z formy a nakrájame na porcie. Môžeme ozdobiť čokoládovou dekoráciou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kefírovka

Kefírovka

Obrázek Dobošové rezy

Dobošové rezy

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Bezé roláda

Bezé roláda

Obrázek Višňové řezy s tvarohovým krémem

Višňové řezy s tvarohovým krémem

Obrázek Karamelové smetanové řezy

Karamelové smetanové řezy

Obrázek Banoffee pie - koláč s banány a karamelem

Banoffee pie - koláč s banány a karamelem

Obrázek Jahodové řezy Mrož

Jahodové řezy Mrož

Obrázek Makoví šneci

Makoví šneci

Obrázek Borůvkové scones ze špaldy

Borůvkové scones ze špaldy

Obrázek Francúzske medové rezy

Francúzske medové rezy

TOPlist