Hledat

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 7 bílků
  • 200 g cukru moučka
  • 70 g másla
  • 200 g hrubé mouky

Krém:

  • 180 g másla
  • 150 g hořké čokolády
  • 3 PL smetany
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme sníh, přidáváme cukr a vyšleháme do tuha. Do sněhu zašleháme rozpuštěné vlažné máslo a ručně metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 35 minut. Vychladlý korpus vodorovně rozkrojíme na polovinu a pak ještě každou část na další polovinu. Změklé máslo vyšleháme s vychladlou čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni ve smetanou (můžeme použít 3 smetánky do kávy). Krém necháme chvíli tuhnout v ledničce, pak promažeme všecky díly korpusu a potřeme vrch i boky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bláznivý koláč - výborný

Bláznivý koláč - výborný

Obrázek Sachr

Sachr

Obrázek Medovník

Medovník

Obrázek Dort s bavorským čokoládovým krémem

Dort s bavorským čokoládovým krémem

Obrázek Jahodovej muflak

Jahodovej muflak

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Jemné jahodové řezy

Jemné jahodové řezy

Obrázek Makové květinky

Makové květinky

Obrázek Tmavý višňový koláč

Tmavý višňový koláč

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

Obrázek Jahodové duhové řezy podle Zorky

Jahodové duhové řezy podle Zorky

Obrázek Osviežujúci zákusok Tang

Osviežujúci zákusok Tang

TOPlist