Hledat

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 7 bílků
  • 200 g cukru moučka
  • 70 g másla
  • 200 g hrubé mouky

Krém:

  • 180 g másla
  • 150 g hořké čokolády
  • 3 PL smetany
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme sníh, přidáváme cukr a vyšleháme do tuha. Do sněhu zašleháme rozpuštěné vlažné máslo a ručně metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 35 minut. Vychladlý korpus vodorovně rozkrojíme na polovinu a pak ještě každou část na další polovinu. Změklé máslo vyšleháme s vychladlou čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni ve smetanou (můžeme použít 3 smetánky do kávy). Krém necháme chvíli tuhnout v ledničce, pak promažeme všecky díly korpusu a potřeme vrch i boky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlé řezy

Rychlé řezy

Obrázek Honzovy buchty

Honzovy buchty

Obrázek Nutelové rezy

Nutelové rezy

Obrázek Cheesecake nejen pro zamilované

Cheesecake nejen pro zamilované

Obrázek Skořicové úlky

Skořicové úlky

Obrázek Medové řezy - lepší než medovník

Medové řezy - lepší než medovník

Obrázek Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Obrázek Lehký dezert

Lehký dezert

Obrázek Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Obrázek Jablečný koláč a pudinkem

Jablečný koláč a pudinkem

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Obrázek Bielková torta

Bielková torta

TOPlist