Hledat

České buchty

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 30g droždí
  • 80g cukru
  • 1 vanilkový cukru
  • 1/4l mléka
  • 2 žloutky
  • 60g másla
  • 60g sádla
  • špetka soli
  • citronovou kůru

Tvarohová náplň:

  • 1 vanilkový pudink
  • 1 kostka tvarohu
  • 1 vejce
  • osladit dle chuti
Postup přípravy:
  1. Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo se sádlem a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na díly a každý z těchto dílů  těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Věnečky pouze ze 3 vajec

Věnečky pouze ze 3 vajec

Obrázek Orgasmus

Orgasmus

Obrázek Jednoduchý makový koláč s ovocím

Jednoduchý makový koláč s ovocím

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

Obrázek Rosa Cheese Cake

Rosa Cheese Cake

Obrázek Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Obrázek Citronové řezy z celého citronu

Citronové řezy z celého citronu

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Jablkové řezy z tvarohového těsta

Jablkové řezy z tvarohového těsta

Obrázek Dvojaký tvarohový koláč

Dvojaký tvarohový koláč

Obrázek Linecký mřížkový koláč

Linecký mřížkový koláč

Obrázek Větrníčci - zajíčci

Větrníčci - zajíčci

TOPlist