Hledat

České buchty

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 30g droždí
  • 80g cukru
  • 1 vanilkový cukru
  • 1/4l mléka
  • 2 žloutky
  • 60g másla
  • 60g sádla
  • špetka soli
  • citronovou kůru

Tvarohová náplň:

  • 1 vanilkový pudink
  • 1 kostka tvarohu
  • 1 vejce
  • osladit dle chuti
Postup přípravy:
  1. Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo se sádlem a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na díly a každý z těchto dílů  těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Obrázek Jahodový cheesecake by Romča

Jahodový cheesecake by Romča

Obrázek Čtyři patra nebe - dort

Čtyři patra nebe - dort

Obrázek Tažený jablečný závin

Tažený jablečný závin

Obrázek Jahelník

Jahelník

Obrázek Kefírovka

Kefírovka

Obrázek Obrácený koláč s ananasem a višněmi

Obrácený koláč s ananasem a višněmi

Obrázek Cheesecake brownies

Cheesecake brownies

Obrázek Jablkové řezy Vlasta

Jablkové řezy Vlasta

Obrázek Jablčník - mrežovník

Jablčník - mrežovník

Obrázek Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Obrázek Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

TOPlist