Hledat

České buchty

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 30g droždí
  • 80g cukru
  • 1 vanilkový cukru
  • 1/4l mléka
  • 2 žloutky
  • 60g másla
  • 60g sádla
  • špetka soli
  • citronovou kůru

Tvarohová náplň:

  • 1 vanilkový pudink
  • 1 kostka tvarohu
  • 1 vejce
  • osladit dle chuti
Postup přípravy:
  1. Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo se sádlem a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na díly a každý z těchto dílů  těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka ala Naty

Bábovka ala Naty

Obrázek Batátový čoko dort

Batátový čoko dort

Obrázek Citronovo-makové muffiny s tvarohem a jogurtem

Citronovo-makové muffiny s tvarohem a jogurtem

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

Obrázek Větrníčci - zajíčci

Větrníčci - zajíčci

Obrázek Topený křehký závin

Topený křehký závin

Obrázek Perník od maminky s povidly

Perník od maminky s povidly

Obrázek Buchty Honzovky by Romča

Buchty Honzovky by Romča

Obrázek Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Obrázek Hrušková buchta s jogurtem

Hrušková buchta s jogurtem

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

TOPlist