Hledat

Cheesecake

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 250 g máslových sušenek Club
  • 125 g másla

Náplň:

  • 250 g  mascarpone
  • 400 g měkkého tvarohu v alobalu
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 3 vejce
  • 1 žloutek
Postup přípravy:
  1. Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy průměr 26 cm, do které jsme před tím připnuli pečící papír a boky vymazali máslem. Korpus uložíme na půl hodiny do ledničky. Mascarpone, tvaroh, smetanu, cukry a šťávu z citronu prošleháme metličkou, po jednom také ručně metličkou zašleháme vejce i žloutek. Náplň natřeme na korpus a necháme 5 minut stát. Pak vložíme do trouby, předehřáté na 175°C a pečeme 10 minut, stáhneme teplotu na 120°C a pečeme dalších 35 minut, vypneme troubu, pootevřeme dvířka a necháme v troubě 2 hodiny chladnout. Nožem uvolníme okraje a cheesecake necháme v ledničce do druhého dne odležet.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dobrý štrůdl

Dobrý štrůdl

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Obrázek Kefírová buchta - hrníčková

Kefírová buchta - hrníčková

Obrázek Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Obrázek Cupcake s medem a karotkou

Cupcake s medem a karotkou

Obrázek Oči Sandokana

Oči Sandokana

Obrázek Jablečný dort s piškoty

Jablečný dort s piškoty

Obrázek Rychlý ořechový koláč

Rychlý ořechový koláč

Obrázek Cheesecake s jahodovým mramorováním

Cheesecake s jahodovým mramorováním

Obrázek Drobenkový koláč

Drobenkový koláč

Obrázek Osviežujúci zákusok Tang

Osviežujúci zákusok Tang

Obrázek Zmrlinová torta s višňami

Zmrlinová torta s višňami

TOPlist