Hledat

Domácí bezový ocet by Romča

Potřebné přísady:
  • 15 květů
  • půl litru octa 8%
Postup přípravy:
  1. Do zavařovací lahve dáme květy a zalijeme otcem. Přesáhne me plátnem a zagumičkujeme, květy musí být zcela ponořené. Dáme do chladu a temna odležet na 3 - 5 týdnů. Po tomto časovém úseku scedíme přes plátno. Přelijeme do lahviček a máme hotovo. Hodí se skvěle do zeleninových salátů. Je to obměna klasiky.
  2. Další recepty z bezu:
  3. Med
  4. Limonáda
  5. Sirup
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Velikonoční hrudka - Syrec

Velikonoční hrudka - Syrec

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Banánové lívance

Banánové lívance

Obrázek Smetanovo-pikaová zmrzlina

Smetanovo-pikaová zmrzlina

Obrázek Tříbarevné jednohubky

Tříbarevné jednohubky

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Obrázek Sirup z bezových květů

Sirup z bezových květů

Obrázek Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Obrázek Nadýchané lívance od Markétky

Nadýchané lívance od Markétky

Obrázek Domácí lučina

Domácí lučina

TOPlist