Hledat

Domácí přírodní sýr

Potřebné přísady:
  • 1 litr plnotučného mléka
  • 1 kávová lžička soli
  • 300g zakysané smetany
  • 2ks vejce
Postup přípravy:
  1. Do kastrolu dáme mléko, přivedeme k varu a osolíme. Vejce rozšleháme metličkou, přidáme zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Do vroucího mléka se solí přidáme směs vajec a zakysané smetany a za stálého míchání vaříme 5 minut.
  2. Potom vezmeme látkovou plenu, utěrku, plátýnko s cedník. Plenu namočíme studenou vodou, vyždímáme a dáme do cedníku. Do takto připravené pleny nalijeme směs na sýr a necháme okapat, zhruba 5 minut. Poté dáme konce pleny nahoru a zatočíme i se sýrem tak, že vyždímáme přebytečnou vodu a zavěsíme, zhruba na dvě hodiny.
  3. Potom dáme do lednice s necháme v chladu. Takto připravený sýr vydrží zhruba 3 dny, jelikož se jedná o čerstvý sýr.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vobyčejná polifka

Vobyčejná polifka

Obrázek Lívance bez kynutí

Lívance bez kynutí

Obrázek Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Obrázek Tipy našich babiček

Tipy našich babiček

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Majolkové šunkové větrníky

Majolkové šunkové větrníky

Obrázek Guacamole

Guacamole

Obrázek Zázvorový sirup

Zázvorový sirup

Obrázek Krémová horká čokoláda

Krémová horká čokoláda

Obrázek Pesto z medvědího česneku by Romča

Pesto z medvědího česneku by Romča

Obrázek Filetovaný pomeranč

Filetovaný pomeranč

TOPlist