Hledat

Domácí přírodní sýr

Potřebné přísady:
  • 1 litr plnotučného mléka
  • 1 kávová lžička soli
  • 300g zakysané smetany
  • 2ks vejce
Postup přípravy:
  1. Do kastrolu dáme mléko, přivedeme k varu a osolíme. Vejce rozšleháme metličkou, přidáme zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Do vroucího mléka se solí přidáme směs vajec a zakysané smetany a za stálého míchání vaříme 5 minut.
  2. Potom vezmeme látkovou plenu, utěrku, plátýnko s cedník. Plenu namočíme studenou vodou, vyždímáme a dáme do cedníku. Do takto připravené pleny nalijeme směs na sýr a necháme okapat, zhruba 5 minut. Poté dáme konce pleny nahoru a zatočíme i se sýrem tak, že vyždímáme přebytečnou vodu a zavěsíme, zhruba na dvě hodiny.
  3. Potom dáme do lednice s necháme v chladu. Takto připravený sýr vydrží zhruba 3 dny, jelikož se jedná o čerstvý sýr.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pétin cuketový nákyp

Pétin cuketový nákyp

Obrázek Dort půlitr - fotopostup

Dort půlitr - fotopostup

Obrázek Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Obrázek Pizza těsto by Romča

Pizza těsto by Romča

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Pesto z medvědího česneku by Romča

Pesto z medvědího česneku by Romča

Obrázek Malinový sirup

Malinový sirup

Obrázek Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Obrázek Vanilková zmrzlina

Vanilková zmrzlina

Obrázek Vánoční dýňová marmeláda

Vánoční dýňová marmeláda

Obrázek Tofu termix

Tofu termix

Obrázek Salát s krevetami by Romča

Salát s krevetami by Romča

TOPlist