Hledat

Domácí přírodní sýr

Potřebné přísady:
  • 1 litr plnotučného mléka
  • 1 kávová lžička soli
  • 300g zakysané smetany
  • 2ks vejce
Postup přípravy:
  1. Do kastrolu dáme mléko, přivedeme k varu a osolíme. Vejce rozšleháme metličkou, přidáme zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Do vroucího mléka se solí přidáme směs vajec a zakysané smetany a za stálého míchání vaříme 5 minut.
  2. Potom vezmeme látkovou plenu, utěrku, plátýnko s cedník. Plenu namočíme studenou vodou, vyždímáme a dáme do cedníku. Do takto připravené pleny nalijeme směs na sýr a necháme okapat, zhruba 5 minut. Poté dáme konce pleny nahoru a zatočíme i se sýrem tak, že vyždímáme přebytečnou vodu a zavěsíme, zhruba na dvě hodiny.
  3. Potom dáme do lednice s necháme v chladu. Takto připravený sýr vydrží zhruba 3 dny, jelikož se jedná o čerstvý sýr.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Sirup z bezových květů

Sirup z bezových květů

Obrázek Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Bramborové koláčky

Bramborové koláčky

Obrázek Zapletený mazanec by Romča

Zapletený mazanec by Romča

Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Obrázek Domácí pomazánkové máslo

Domácí pomazánkové máslo

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Filetovaný pomeranč

Filetovaný pomeranč

Obrázek Fialkový med

Fialkový med

TOPlist