Hledat

Jahodová panna cotta

Potřebné přísady:
  • 500 g jahod
  • 1 vanilkový cukr (nebo zrníčka z půlky vanilkového lusku, moučkového cukru pak dejte asi o 20 g víc)
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce (15g) práškové želatiny
  • 250 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy:
  1. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, vložíme do hrnce, přidáme oba cukry (nebo moučkový cukr a vyškrábaný obsah půlky vanilkového lusku) a postavíme na sporák. Přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut, čímž se směs lehce zredukuje.
  2. Do misky vložíme asi 60 ml studené vody, vyspeme do ní želatinu a necháme 5 minut bobtnat
  3. Přilijeme smetanu a vaříme další dvě minuty. Do horké směsi dáme nabobtnalou želatinu a promícháme metličkou, dokud se želatina zcela nerozpustí. Směs necháme lehce vystydnout, nalijeme jí do připravených formiček (použít se dá téměř cokoliv; sklo a porcelán vymažte lehce olejem, aby panna cotta šla vyklopit, já použila silikonové formičky na muffiny a z nich to jde lehce i bez vymazání) a v lednici vychladíme aspoň 4 hodiny.
  4. Podáváme s čerstvými jahodami, našlehanou smetanou a nebo jen tak.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí bezový ocet by Romča

Domácí bezový ocet by Romča

Obrázek Listové těsto

Listové těsto

Obrázek Jahodové  máslo

Jahodové máslo

Recept - Francouzská paštika

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Lívance

Lívance

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Domácí tortily by Romča

Domácí tortily by Romča

Obrázek Bounty tyčinky

Bounty tyčinky

Obrázek Mátový sirup - nevařený

Mátový sirup - nevařený

Obrázek Dort půlitr - fotopostup

Dort půlitr - fotopostup

TOPlist