Hledat

Jahodový sen

Potřebné přísady:
  • 250 g jahod (nejlepší jsou čerstvé, ale můžou se použít i kompotované nebo mražené)
  • 140 g cukru krystal
  • 250 g bílého jogurtu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml vlažné vody
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 balíček želatinového ztužovače (například od Dr. Oetkera)
  • cca 100 g dětských piškotů
  • jahody na ozdobení
Postup přípravy:
  1. Na krém připravíme pyré z jahod, cukru a citrónové šťávy pomocí ručního ponorného mixéru. Vmícháme jogurt. Smetanu vyšleháme do tuha.
  2. Želatinový ztužovač nasypeme do větší misky, přidáme 100 ml vlažné vody a ručně metličkou intenzivně mícháme asi ½ minuty. Poté vzniklou hmotu vmícháme do jahodového pyré a jogurtu. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku.
  3. Formu na pečení vyložíme potravinářskou fólií a na dno položíme piškoty. Nalijeme třetinu krému a postup opakujeme, dokud máme krém. Ukončíme piškoty a vložíme na 3 hodiny do lednice ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy, odstraníme fólii a ozdobíme jahodami.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Buchta s ananasem

Buchta s ananasem

Obrázek Koláč s tvarohem a broskvemi

Koláč s tvarohem a broskvemi

Obrázek Bebe řezy - mňamózní

Bebe řezy - mňamózní

Obrázek Jemné jahodové řezy

Jemné jahodové řezy

Obrázek Ovocný koláč z jogurtového těsta

Ovocný koláč z jogurtového těsta

Obrázek Perník ze školky

Perník ze školky

Obrázek Jablčník - mrežovník

Jablčník - mrežovník

Obrázek Rychlé máslové sušenky

Rychlé máslové sušenky

Obrázek Mexický svatební koláč

Mexický svatební koláč

Obrázek Jahodová pavlova

Jahodová pavlova

Obrázek Nanuková torta

Nanuková torta

Obrázek Frgálová buchta

Frgálová buchta

TOPlist