Hledat

Jahodový sen

Potřebné přísady:
  • 250 g jahod (nejlepší jsou čerstvé, ale můžou se použít i kompotované nebo mražené)
  • 140 g cukru krystal
  • 250 g bílého jogurtu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml vlažné vody
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 balíček želatinového ztužovače (například od Dr. Oetkera)
  • cca 100 g dětských piškotů
  • jahody na ozdobení
Postup přípravy:
  1. Na krém připravíme pyré z jahod, cukru a citrónové šťávy pomocí ručního ponorného mixéru. Vmícháme jogurt. Smetanu vyšleháme do tuha.
  2. Želatinový ztužovač nasypeme do větší misky, přidáme 100 ml vlažné vody a ručně metličkou intenzivně mícháme asi ½ minuty. Poté vzniklou hmotu vmícháme do jahodového pyré a jogurtu. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku.
  3. Formu na pečení vyložíme potravinářskou fólií a na dno položíme piškoty. Nalijeme třetinu krému a postup opakujeme, dokud máme krém. Ukončíme piškoty a vložíme na 3 hodiny do lednice ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy, odstraníme fólii a ozdobíme jahodami.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Jahodový dort smetanový s želé

Jahodový dort smetanový s želé

Obrázek Jahodový smetanový dort

Jahodový smetanový dort

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Mexický svatební koláč

Mexický svatební koláč

Obrázek Pařížský dort

Pařížský dort

Obrázek Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Obrázek Oblíbená buchta

Oblíbená buchta

Obrázek Recept - Vaříme, pečeme s Bobem a Nikčou - Linecký koláč

Recept - Vaříme, pečeme s Bobem a Nikčou - Linecký koláč

Obrázek Jahelník

Jahelník

Obrázek Roláda z listového těsta

Roláda z listového těsta

Obrázek Šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka

TOPlist