Hledat

Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • 4 vejce
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hladké mouky
  • 1 KL prášku do pečiva (zarovnaná kávová lžička)
  • 1 vrchovatá PL (polévková lžíce) kakaa
  • 1 KL instantní kávy

DÁLE:

  • višně mražené nebo kompot
  • 1 čokoládová poleva tmavá
  • 1 sáček mandlových lupínků.
Postup přípravy:
  1. Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny (šleháme asi 10 minut). Smícháme mouku s práškem, kakaem a kávou a směs ručně vmícháme do pěny. Těsto natřeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem, poklademe vypeckovanými višněmi a upečeme v troubě předehřáté na 180°C (asi 15 minut). Vychladlý korpus polijeme čokoládovou polevou a ihned hustě posypeme mandlovými lupínky. Ztuhlé krájíme nožem pilkou.
  2. PL - polévková lžíce
  3. KL - kávová lžička
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vláčný mrkvový perník

Vláčný mrkvový perník

Obrázek Muffiny

Muffiny

Obrázek Čokoládový puding

Čokoládový puding

Obrázek Pohádková roláda

Pohádková roláda

Obrázek Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Obrázek Citronová babeta

Citronová babeta

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Báječná kefírovka

Báječná kefírovka

Obrázek Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta

Obrázek Zákusek s drobným ovocem

Zákusek s drobným ovocem

Obrázek Rychlý a snadný povidlový koláč

Rychlý a snadný povidlový koláč

Obrázek Pařížský dort s banány nebo broskví

Pařížský dort s banány nebo broskví

TOPlist