Hledat

Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • 4 vejce
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hladké mouky
  • 1 KL prášku do pečiva (zarovnaná kávová lžička)
  • 1 vrchovatá PL (polévková lžíce) kakaa
  • 1 KL instantní kávy

DÁLE:

  • višně mražené nebo kompot
  • 1 čokoládová poleva tmavá
  • 1 sáček mandlových lupínků.
Postup přípravy:
  1. Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny (šleháme asi 10 minut). Smícháme mouku s práškem, kakaem a kávou a směs ručně vmícháme do pěny. Těsto natřeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem, poklademe vypeckovanými višněmi a upečeme v troubě předehřáté na 180°C (asi 15 minut). Vychladlý korpus polijeme čokoládovou polevou a ihned hustě posypeme mandlovými lupínky. Ztuhlé krájíme nožem pilkou.
  2. PL - polévková lžíce
  3. KL - kávová lžička
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovocný koláč z jogurtového těsta

Ovocný koláč z jogurtového těsta

Obrázek Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Obrázek Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Obrázek Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Obrázek Broskvová hrníčková buchta

Broskvová hrníčková buchta

Obrázek Lehký dezert

Lehký dezert

Obrázek Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Obrázek Frgálová buchta

Frgálová buchta

Obrázek Be-Be řezy s pudinkem

Be-Be řezy s pudinkem

Obrázek Valašský frgál

Valašský frgál

Obrázek Evičky nebeské koláčky

Evičky nebeské koláčky

Obrázek Prababiččina metýnka

Prababiččina metýnka

TOPlist