Hledat

Lískooříškový krém

Potřebné přísady:
  • 2 šálky lískových oříšků
  • 2 PL vanilkového extraktu
  • 4 PL kvalitního kakaa
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Lískové oříšky vysypeme na plech a pečeme na 200 stupňů cca 10 minut. Oříšky během této chvilku získají úžasnou chuť a především je díky tomu snadno zbavíme slupky. Po vyjmutí z trouby oříšky promneme v dlaních, dokud se slupka neodrolí. Když na některém oříšku kousek slupky zbyde, vůbec nic se neděje .
  2. Vychladlé oříšky vsypeme do výkonného mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nezačnou uvolňoval olej a jejich konzistence nezačne být krásně hladká a krémová. V tuto chvíli přisypeme kakao, vanilkový extrakt a špetku soli a společně ještě několik minut mixujeme, abychom získali hladkou a krémovou konzistenci. Krém můžete dosladit lžičkou medu nebo rýžového sirupu, pokud máte raději sladší chut. Já raději upřednostňuji silnou chuť kakaa a pražených ořechů.
  3. Hotový krém už jen přednáme do skleničky a rychle zavřeme a uklidíme do lednice (v jiném případě totiž hrozí okamžitá spotřeba :D).
  4. Doba přípravy: 30 minut
  5. Počet porcí: sklenička o objemu cca 150 ml
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Slaný karamel

Slaný karamel

Obrázek Banánovo jahodový crumble

Banánovo jahodový crumble

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Ovesné banánové palačinky

Ovesné banánové palačinky

Obrázek Buřty na pivu

Buřty na pivu

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Kokosovo ovesné sušenky

Kokosovo ovesné sušenky

Obrázek Košíčky z banánov plantain

Košíčky z banánov plantain

Obrázek Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Obrázek Lívance

Lívance

Obrázek Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

TOPlist