Hledat

Lískooříškový krém

Potřebné přísady:
  • 2 šálky lískových oříšků
  • 2 PL vanilkového extraktu
  • 4 PL kvalitního kakaa
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Lískové oříšky vysypeme na plech a pečeme na 200 stupňů cca 10 minut. Oříšky během této chvilku získají úžasnou chuť a především je díky tomu snadno zbavíme slupky. Po vyjmutí z trouby oříšky promneme v dlaních, dokud se slupka neodrolí. Když na některém oříšku kousek slupky zbyde, vůbec nic se neděje .
  2. Vychladlé oříšky vsypeme do výkonného mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nezačnou uvolňoval olej a jejich konzistence nezačne být krásně hladká a krémová. V tuto chvíli přisypeme kakao, vanilkový extrakt a špetku soli a společně ještě několik minut mixujeme, abychom získali hladkou a krémovou konzistenci. Krém můžete dosladit lžičkou medu nebo rýžového sirupu, pokud máte raději sladší chut. Já raději upřednostňuji silnou chuť kakaa a pražených ořechů.
  3. Hotový krém už jen přednáme do skleničky a rychle zavřeme a uklidíme do lednice (v jiném případě totiž hrozí okamžitá spotřeba :D).
  4. Doba přípravy: 30 minut
  5. Počet porcí: sklenička o objemu cca 150 ml
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dekorace transferem by Romča

Dekorace transferem by Romča

Obrázek Zázračný citrón

Zázračný citrón

Obrázek Hrnkové lívance od Mirky

Hrnkové lívance od Mirky

Obrázek Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Obrázek Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Obrázek Kokosovo ovesné sušenky

Kokosovo ovesné sušenky

Obrázek Čokoládové perníčky

Čokoládové perníčky

Obrázek Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Obrázek Lívance

Lívance

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Horúca biela čokoláda

Horúca biela čokoláda

Obrázek Domácí majonéza - tatarská omáčka bez vajec

Domácí majonéza - tatarská omáčka bez vajec

TOPlist