Hledat

Lískooříškový krém

Potřebné přísady:
  • 2 šálky lískových oříšků
  • 2 PL vanilkového extraktu
  • 4 PL kvalitního kakaa
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Lískové oříšky vysypeme na plech a pečeme na 200 stupňů cca 10 minut. Oříšky během této chvilku získají úžasnou chuť a především je díky tomu snadno zbavíme slupky. Po vyjmutí z trouby oříšky promneme v dlaních, dokud se slupka neodrolí. Když na některém oříšku kousek slupky zbyde, vůbec nic se neděje .
  2. Vychladlé oříšky vsypeme do výkonného mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nezačnou uvolňoval olej a jejich konzistence nezačne být krásně hladká a krémová. V tuto chvíli přisypeme kakao, vanilkový extrakt a špetku soli a společně ještě několik minut mixujeme, abychom získali hladkou a krémovou konzistenci. Krém můžete dosladit lžičkou medu nebo rýžového sirupu, pokud máte raději sladší chut. Já raději upřednostňuji silnou chuť kakaa a pražených ořechů.
  3. Hotový krém už jen přednáme do skleničky a rychle zavřeme a uklidíme do lednice (v jiném případě totiž hrozí okamžitá spotřeba :D).
  4. Doba přípravy: 30 minut
  5. Počet porcí: sklenička o objemu cca 150 ml
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Guacamole

Guacamole

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Pétin cuketový nákyp

Pétin cuketový nákyp

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

Obrázek Zavařené okurky od Hanky

Zavařené okurky od Hanky

Obrázek Kokosovo ovesné sušenky

Kokosovo ovesné sušenky

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Domácí majonéza - tatarská omáčka bez vajec

Domácí majonéza - tatarská omáčka bez vajec

Obrázek Nejlepší pálenka - samohonka

Nejlepší pálenka - samohonka

Obrázek Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Obrázek Smaženice

Smaženice

Obrázek Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

TOPlist