Hledat

Lívance

Potřebné přísady:
  • Jedlé kaštany
  • Karamel
  • Máta
  • Vejce
  • Cukr krupice
  • Mléko
  • Polohrubá mouka
  • Droždí
  • Sůl
Postup přípravy:
  1. Do teplého mléka přidáme, vejce, sůl, cukr, polohrubou mouku a rozdrobené droždí. Prošleháme a dáme do tepla nakynout asi na dvojnásobek. Lívance dělám přes celou pánev a pak jim na talíři vykrajovátkem dodám potřebný tvar. Tady jsem použil trojúhelník ze sady od TESCOMA.
  2. Recept na karamel
  3. Kaštany naříznu na špičce do kříže a dám péct do trouby. Mezi kaštany postavím misku s vodou. Až se kaštany pořádně otevřou tak je vyndám a hned začnu s loupáním. Když je necháte vychladnout tak je to pak na sbíječku.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Obrázek Jak vypadá skrytá reklama na Ayahuascu ?

Jak vypadá skrytá reklama na Ayahuascu ?

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

Obrázek Horčice z cukety podle Jitušky

Horčice z cukety podle Jitušky

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Vaječný dort

Vaječný dort

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Obrázek Šunkový závin s cuketou

Šunkový závin s cuketou

Obrázek Vejce na kyselo

Vejce na kyselo

Obrázek Vuřty podle Zbyňka

Vuřty podle Zbyňka

TOPlist