Hledat

Lívance

Potřebné přísady:
  • Jedlé kaštany
  • Karamel
  • Máta
  • Vejce
  • Cukr krupice
  • Mléko
  • Polohrubá mouka
  • Droždí
  • Sůl
Postup přípravy:
  1. Do teplého mléka přidáme, vejce, sůl, cukr, polohrubou mouku a rozdrobené droždí. Prošleháme a dáme do tepla nakynout asi na dvojnásobek. Lívance dělám přes celou pánev a pak jim na talíři vykrajovátkem dodám potřebný tvar. Tady jsem použil trojúhelník ze sady od TESCOMA.
  2. Recept na karamel
  3. Kaštany naříznu na špičce do kříže a dám péct do trouby. Mezi kaštany postavím misku s vodou. Až se kaštany pořádně otevřou tak je vyndám a hned začnu s loupáním. Když je necháte vychladnout tak je to pak na sbíječku.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovesné banánové sušenky

Ovesné banánové sušenky

Obrázek Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Rybičková pomazánka zase jinak

Rybičková pomazánka zase jinak

Obrázek Kynuté těsto univerzál

Kynuté těsto univerzál

Obrázek Domácí lučina

Domácí lučina

Obrázek Slaný karamel

Slaný karamel

Obrázek Dort půlitr - fotopostup

Dort půlitr - fotopostup

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Brusinkové želé

Brusinkové želé

Obrázek Pampeliškový sirup by Romča

Pampeliškový sirup by Romča

TOPlist