Hledat

Salát s krevetami by Romča

Potřebné přísady:
  • čtvrt červené papriky
  • 8 charry rajčátek
  • polovina jablka
  • rukola
  • římský salát
  • limeta nebo citron
  • krevety
  • chilli, mořská sůl a pepř
  • česnek cca 3 stroužky
  • olivový olej do salátu i na smažení krevetek
Postup přípravy:
  1. Papriku nakrájíme na drobné kostičky, římský salát natrháme na menší kousky, půlku jablka oloupeme a nakrájíme tenké na maličké kostičky. Rajčátka přepůlíme. Vše dáme do mísy, osolíme mořskou solí, opepříme čerstvé namletým barevným pepřem a zastříkneme šťávou z jedné limety nebo z poloviny většího citronu. Česnek nakrájíme velice nadrobno, nejdříve ho jakoby rozplácneme nožem na placku a až potom krájíme.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, krevety opepříme a okořeníme chilli nebo jako já jsem použila čerstvé mleté chalapeňos a vhodíme do rozpáleném oleje. Promícháme, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenými česnek a opékáme cca 3,5-4,5 minuty do zrůžovění. Ne déle, měli bychom krevety gumové. Vyndáme bokem na talířek a zastříkneme limetou nebo citróném.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

Obrázek Smaženice

Smaženice

Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Obrázek Knedlík vařený v páře

Knedlík vařený v páře

Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Obrázek Pizza těsto by Romča

Pizza těsto by Romča

Obrázek Jahodové mlieko

Jahodové mlieko

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Mátový sirup - nevařený

Mátový sirup - nevařený

Obrázek Ďáblova barevná vejce

Ďáblova barevná vejce

Obrázek Banánovo jahodový crumble

Banánovo jahodový crumble

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

TOPlist