Hledat

Skořicoví šneci s polevou

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • Polohrubá mouka 400 g
  • droždí 1/2 kostky
  • vlažné mléko 200 ml
  • cukr krupice 40 g
  • máslo změklé 70 g
  • sůl 1/4 lžičky

NÁPLŇ

  • Máslo změklé 100 g
  • cukr krupice 70 g
  • skořice - mletá 1 lžíce

POLEVA:

  • Lučina 100 g
  • máslo 50 g
  • moučkový cukr 150 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • teplá voda 6 lžíc
Postup přípravy:
  1. Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady do těsta a všechno zpracujeme. Necháme 20 minut přikryté vykynout na teplém místě. Těsto vyválíme na pomoučené ploše na obdélník cca 30×60 cm. Smícháme přísady do náplně, natřeme na těsto. Z delší strany srolujeme, nakrájíme na plátky cca 3 cm silné. Naskládáme naplocho na plech (ne moc blízko k sobě, při pečení se zvětší) vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 10 minut vzejít. Potřeme vejcem a pečeme asi 15 minut při 200 °C. Mezitím si ve střední misce rozmícháme rozpuštěné máslo a změklou lučinu, moučkový a vanilkový cukr, přidáme mícháním teplou vodu (i více, dle potřeby), dokud nedosáhnete konzistenci polevy. Poté ještě teplé přelijeme. Můžete přidat lžíci rumu. Vodu můžete vyměnit za mléko
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makový koláč

Makový koláč

Obrázek Medový koláč s jablky

Medový koláč s jablky

Obrázek Podzimní koláček zdravě

Podzimní koláček zdravě

Obrázek Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Obrázek Koláč Tirol

Koláč Tirol

Obrázek Ořechové řezy

Ořechové řezy

Obrázek Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Obrázek Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Obrázek Čokoládová saláma v oblátke

Čokoládová saláma v oblátke

Obrázek Kinder bueno

Kinder bueno

Obrázek Rychlý perník bez vajec

Rychlý perník bez vajec

Obrázek Buchta podle Evy

Buchta podle Evy

TOPlist