Hledat

Skořicoví šneci s polevou

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • Polohrubá mouka 400 g
  • droždí 1/2 kostky
  • vlažné mléko 200 ml
  • cukr krupice 40 g
  • máslo změklé 70 g
  • sůl 1/4 lžičky

NÁPLŇ

  • Máslo změklé 100 g
  • cukr krupice 70 g
  • skořice - mletá 1 lžíce

POLEVA:

  • Lučina 100 g
  • máslo 50 g
  • moučkový cukr 150 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • teplá voda 6 lžíc
Postup přípravy:
  1. Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady do těsta a všechno zpracujeme. Necháme 20 minut přikryté vykynout na teplém místě. Těsto vyválíme na pomoučené ploše na obdélník cca 30×60 cm. Smícháme přísady do náplně, natřeme na těsto. Z delší strany srolujeme, nakrájíme na plátky cca 3 cm silné. Naskládáme naplocho na plech (ne moc blízko k sobě, při pečení se zvětší) vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 10 minut vzejít. Potřeme vejcem a pečeme asi 15 minut při 200 °C. Mezitím si ve střední misce rozmícháme rozpuštěné máslo a změklou lučinu, moučkový a vanilkový cukr, přidáme mícháním teplou vodu (i více, dle potřeby), dokud nedosáhnete konzistenci polevy. Poté ještě teplé přelijeme. Můžete přidat lžíci rumu. Vodu můžete vyměnit za mléko
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Albánské řezy

Albánské řezy

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Terčiny Olé řezy

Terčiny Olé řezy

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

Obrázek Nanuková torta

Nanuková torta

Obrázek Cinnamon buns - skořicové rolky

Cinnamon buns - skořicové rolky

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

Obrázek Hrušková bábovka

Hrušková bábovka

Obrázek Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Obrázek Perníčky ihned měkké

Perníčky ihned měkké

Obrázek Jablkové řezy z tvarohového těsta

Jablkové řezy z tvarohového těsta

Obrázek Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

TOPlist