Hledat

Recept - Vaječný koňak jak má být

Potřebné přísady:
  • 6 domácích žloutků
  • 2 vanilkové cukry- kdo má rád hodně sladké, tak ještě 80-100g moučového
  • 1 salko
  • 2 tatry
  • 0.5l rumu
  • kokos
  • zrnková káva
Postup přípravy:
  1. Žloutky oddělíme od bílků, dáme do mísy, přidáme vanilkové cukry. Šlehačem pořádně ušleháme do pěny Pak přilijeme salko, tatry,opět řádně vyšleháme
  2. Nakonec po částech vléváme rum, pořádně zamícháme, přes cedník lijeme do lahví. Pokud chceme kávový koňak, dáme na dno lahví asi 6 zrnek kávy nebo 4-5 lžiček kokosu. Pokud chceme kokosový.
  3. Koňak je silnější, takže kdo má rád sladší, přidá si moučkový cukr do žloutků nebo méně rumu, ale takto nám chutná nejvíce. Rum krásně zakonzervuje žloutky, nemusíte se bát syrových vajec, koňak vydrží i dva roky v chladu, ale většinou se vypije rychleji. Z tohoto množství je asi litr a půl koňaku
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Tvarohové koblížky bez kynutí

Tvarohové koblížky bez kynutí

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Obrázek Domácí pomazánkové máslo

Domácí pomazánkové máslo

Obrázek Vobyčejná polifka

Vobyčejná polifka

Obrázek Ďáblova barevná vejce

Ďáblova barevná vejce

Obrázek Hrnkové lívance od Mirky

Hrnkové lívance od Mirky

Obrázek Americké lívance bez kynutí

Americké lívance bez kynutí

Obrázek Horúca biela čokoláda

Horúca biela čokoláda

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

TOPlist