Hledat

Recept - Vaječný koňak jak má být

Potřebné přísady:
  • 6 domácích žloutků
  • 2 vanilkové cukry- kdo má rád hodně sladké, tak ještě 80-100g moučového
  • 1 salko
  • 2 tatry
  • 0.5l rumu
  • kokos
  • zrnková káva
Postup přípravy:
  1. Žloutky oddělíme od bílků, dáme do mísy, přidáme vanilkové cukry. Šlehačem pořádně ušleháme do pěny Pak přilijeme salko, tatry,opět řádně vyšleháme
  2. Nakonec po částech vléváme rum, pořádně zamícháme, přes cedník lijeme do lahví. Pokud chceme kávový koňak, dáme na dno lahví asi 6 zrnek kávy nebo 4-5 lžiček kokosu. Pokud chceme kokosový.
  3. Koňak je silnější, takže kdo má rád sladší, přidá si moučkový cukr do žloutků nebo méně rumu, ale takto nám chutná nejvíce. Rum krásně zakonzervuje žloutky, nemusíte se bát syrových vajec, koňak vydrží i dva roky v chladu, ale většinou se vypije rychleji. Z tohoto množství je asi litr a půl koňaku
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zmrzlina z banánu

Zmrzlina z banánu

Obrázek Majolkové šunkové větrníky

Majolkové šunkové větrníky

Obrázek Masové klobásničky

Masové klobásničky

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Jablečná povidla pečená v troubě

Jablečná povidla pečená v troubě

Obrázek Těsto na domácí pizzu

Těsto na domácí pizzu

Obrázek Tvarohová mňamka pro pejsky

Tvarohová mňamka pro pejsky

Obrázek Vánoční dýňová marmeláda

Vánoční dýňová marmeláda

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Domácí vanilkový cukr - poctivý

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Obrázek Velikonoční hrudka - Syrec

Velikonoční hrudka - Syrec

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

TOPlist