Hledat

Vánoční pečený čaj by Romča

Potřebné přísady:
  • 2kg ovoce
  • 1kg cukru
  • 4 - 6 ks celá skořice
  • 5ks badyán
  • 20ks hřebíček celý
  • rum nebo brandy podle chuti
  • ovoce - já použila, ostružiny, maliny, červený rybíz, jahody, rakytník, borůvky, mandarinky, jablka (Ovoce může být čerstvé i mražené, jen banány se pro tento recept opravdu nehodí)
Postup přípravy:
  1. Ovoce dáme do pekáčku, zasypeme cukrem a přidáme koření. (Ovoce může být čerstvé i mražené, jen banány se pro tento recept opravdu nehodí.) Dáme do trouby a zvolna pečeme. Pečeme zhruba 50 minut a občas promícháme. Těsně než máme hotovo, přidáme rum nebo brandy podle chuti a necháme pár minut ještě péct. Ještě horké plníme do předem vyvařených skleniček a uzavřeme. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Máme hotovo.
Vánoční cukroví

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

Obrázek Medovníčkové koule naprosto luxusní

Medovníčkové koule naprosto luxusní

Obrázek Ledovce

Ledovce

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Perníčky pepparkor - IKEA

Perníčky pepparkor - IKEA

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Obrázek Perníčky - Tip na dárek od Haničky

Perníčky - Tip na dárek od Haničky

Obrázek Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Obrázek Marokánky

Marokánky

Obrázek Krémy do vánočního cukrovíčka

Krémy do vánočního cukrovíčka

Obrázek Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist