Hledat
Filters

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Potřebné přísady:

Kvásek:

  • 270 ml mléka
  • 20 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžíce hladké mouky

Těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • 6 g soli
  • 90 g cukru krupice

Náplň:

  • 70 g másla
  • 100 g  třtinového cukru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup přípravy:
  1. Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí, zamícháme se lžičkou cukru, hladinu zasypeme moukou a necháme na teplém místě vzejít kvásek (cca 10-15 minut)
  2. Do mísy vložíme obě mouky, pokrájené změklé máslo, sůl, cukr i vejce. Přidáme vzešlý kvásek a v robotu asi 10 minut mícháme vláčné těsto (v ruce to bude trvat 15-20 minut).
  3. Vymíchané těsto necháme v míse, zakryjeme utěrkou a necháme asi 2 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  4. Máslo rozehřejeme a necháme trochu zchladnout. Pak do něj zamícháme cukr, skořici a nakonec i škrob.
  5. Vykynuté těsto v ruce prohněteme a pak vyválíme na velký čtverec (cca 45x45 cm). Potřeme ho ho náplní (i do krajů) a následně složíme na třetiny jako úřední dopis. Těsto ještě maličko rozválíme (viz pohyblivý gif ). Může se stát, že těsto se na pár místech protrhne a náplň vyteče - nevadí to, pokud té uniklé náplně není moc.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist