Hledat

Tvarohová bábovka

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 250 g cukru moučka
  • 150 g másla
  • 250 g měkkého tvarohu (kostka v alobalu)
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 sklenička vlažného mléka
  • 1 hrst sušených brusinek
Postup přípravy:
  1. Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem, změklým máslem a tvarohem vyšleháme, postupně zašleháváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Ručně metličkou vmícháme sníh a brusinky.
Těstem naplníme vymazanou a vysypanou bábovkovou formu a pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 45 minut. Před vyklopením necháme bábovku asi 10 minut ve formě chladnout. Pak vyklopíme na mřížku. Jde to výborně.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Obrázek Hruškový koláč

Hruškový koláč

Obrázek Jablečný linecký koláč naší babičky

Jablečný linecký koláč naší babičky

Obrázek Žerbo rezy

Žerbo rezy

Obrázek Linecký koláč makový

Linecký koláč makový

Obrázek Čokoládovo ořechové brownies by Romča

Čokoládovo ořechové brownies by Romča

Obrázek Višňové řezy s tvarohovým krémem

Višňové řezy s tvarohovým krémem

Obrázek Jablkový závin

Jablkový závin

Obrázek Francúzske medové rezy

Francúzske medové rezy

Obrázek Prababiččina metýnka

Prababiččina metýnka

Obrázek Makovec s fondánovou polevou

Makovec s fondánovou polevou

Obrázek Rychlá kakaová buchta

Rychlá kakaová buchta

TOPlist