Hledat

Kynuté hřebeny od Reny Naty

Potřebné přísady:
  • 140 ml mléka
  • 1 lžicka sladěnky,cukru nebo medu
  • 1 vajíčko
  • špetka soli
  • 80g cukru
  • 60 g rozpušteneého másla
  • 360g hl.mouky
  • 20 g drozdi
Postup přípravy:
  1. Z mleka,sladenky a drozdi udelat kvasek a nechat vzejit. Pridat ostatni suroviny a uhnetat testo. 1 hodinu nechavam kynout. Pak testo rozvalim na obdelnik,ktery potru jakoukoliv naplni-mak,cokolada, tvaroh,povidla-nebo marmeladu-proste cokoliv,ja zvolila mak Pak stocite testo stejne jako na strudl a valeckem opet valite ,aby vznikla placka co nejtenci…
  2. Z mleka,sladenky a drozdi udelat kvasek a nechat vzejit. Pridat ostatni suroviny a uhnetat testo. 1 hodinu nechavam kynout. Pak testo rozvalim na obdelnik,ktery potru jakoukoliv naplni-mak,cokolada, tvaroh,povidla-nebo marmeladu-proste cokoliv,ja zvolila mak Pak stocite testo stejne jako na strudl a valeckem opet valite ,aby vznikla placka co nejtenci…
  3. Nakrajim a kazdy dil znovu krajim jako hrebinek-jak je videt na fotce.Znovu 20 minut necham kynout a pecu cca 15 minut na 200°C v predehrate troube.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající jahodové řezy

Vynikající jahodové řezy

Obrázek Jablková krémeška

Jablková krémeška

Obrázek Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Obrázek Jablková buchta s tvarohem

Jablková buchta s tvarohem

Obrázek Banánové Cupcakes

Banánové Cupcakes

Obrázek Svatební koláčky

Svatební koláčky

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Jahodový pohár podle Sylvie

Jahodový pohár podle Sylvie

Obrázek Oblíbená buchta

Oblíbená buchta

Obrázek Obrácený švédsky koláč

Obrácený švédsky koláč

Obrázek Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Obrázek Višňovo jahodove hrebene

Višňovo jahodove hrebene

TOPlist