Hledat

Medové bochánky - Včelná

Potřebné přísady:
  • 30 dkg hladké mouky
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 4 plné lžíce medu
  • 10 dkg másla
  • 2 žloutk
  • 5 lžic cukru
  • 1 droždí ( kvásek )
  • špetka soli
  • 250 ml mléka nebo smetany

Ořechová náplň:

  • 20 dkg mletých vlašských ořechů
  • 10 dkg moučkového cukru ( můžete přidat podle hořkosti ořechů)
  • 2 vejce ( sníh )
  • 2 lžíce rumu
Postup přípravy:
  1. Žloutky utřeme s cukrem a medem, přidáme mouku, kvásek, rozpuštěné máslo, špetku soli a pomocí mléka vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout.
  2. Připravíme si ořechovou náplň:
  3. 20 dkg mletých vlašských ořechů
  4. 10 dkg moučkového cukru ( můžete přidat podle hořkosti ořechů)
  5. 2 vejce ( sníh )
  6. 2 lžíce rumu
  7. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rum,ořechy a postupně přidáme sníh tak, aby náplň nebyla moc řídká.
  8. Z vykynutého těsta uždibujeme kousky, na pomoučněném vále rozprostřeme do placičky,naplníme,zabalíme jako buchtičku a vytvarujeme do tvaru bochánku. Dáme na pečící papír spojenou stranou dolu. Potřeme máslem a pečeme při 190 st. asi 15 minut, podle velikosti. Po upečení potřeme máslem s rumem a sypeme cukrem.
  9. Výborné jsou i s tvarohem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pravé české  koláče

Pravé české koláče

Obrázek Cheescake

Cheescake

Obrázek Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Obrázek Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Obrázek Margot řezy

Margot řezy

Obrázek Jahodový tunel

Jahodový tunel

Obrázek Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Obrázek Čokoládovo - kokosový koláč

Čokoládovo - kokosový koláč

Obrázek Jablečné řezy

Jablečné řezy

Obrázek Milka fialový koláč

Milka fialový koláč

Obrázek Kysnutý pudingový koláčik

Kysnutý pudingový koláčik

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

TOPlist