Hledat

Pařížská roláda

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 5 vajec - žloutky a bílky zvlášť
  • 5 lžic cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 vanilkový cukr

Pařížský krém:

  • 1/4l mléka
  • 3 žloutky
  • 2dkg čokolády
  • 2dkg kakaa
  • 10dkg cukru
  • 5dkg polohrubé mouky
Postup přípravy:
  1. Žloutky vyšlehat s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidat mouku, olej a nakonec vmíchat sníh z bílků. Péct v předehřáté troubě na 180st. asi 12 minut, nesmí se přepéct. S pečícím papírem sundáme a dáme na linku vychladnout.
  2. Den předem si svařím všechny ingredience na Pařížský krém. Nechat vychladnout nejlépe přes noc a následně umixovat s máslem.
  3. Meruňková marmeláda pod krém. Zdobíme dle fantazie.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Výborná bábovka s jablky

Výborná bábovka s jablky

Obrázek Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Obrázek Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Obrázek Maďarský tvarohový koláč

Maďarský tvarohový koláč

Obrázek Makoví šneci

Makoví šneci

Obrázek Buchta hrk

Buchta hrk

Obrázek Trdelníkové kroužky

Trdelníkové kroužky

Obrázek Valentýnský řez

Valentýnský řez

Obrázek Roláda s ořechy

Roláda s ořechy

Obrázek Jogurtová buchta - rychlovka

Jogurtová buchta - rychlovka

Obrázek Clafoutis s jablky

Clafoutis s jablky

Obrázek Rychlý švestkový koláč

Rychlý švestkový koláč

TOPlist