Hledat

Pařížská roláda

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 5 vajec - žloutky a bílky zvlášť
  • 5 lžic cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 vanilkový cukr

Pařížský krém:

  • 1/4l mléka
  • 3 žloutky
  • 2dkg čokolády
  • 2dkg kakaa
  • 10dkg cukru
  • 5dkg polohrubé mouky
Postup přípravy:
  1. Žloutky vyšlehat s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidat mouku, olej a nakonec vmíchat sníh z bílků. Péct v předehřáté troubě na 180st. asi 12 minut, nesmí se přepéct. S pečícím papírem sundáme a dáme na linku vychladnout.
  2. Den předem si svařím všechny ingredience na Pařížský krém. Nechat vychladnout nejlépe přes noc a následně umixovat s máslem.
  3. Meruňková marmeláda pod krém. Zdobíme dle fantazie.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Podzimní jablečný koláč

Podzimní jablečný koláč

Obrázek Míša dort

Míša dort

Obrázek Eskymo řezy

Eskymo řezy

Obrázek Recept - Hruškový koláč s mandlovým krémem

Recept - Hruškový koláč s mandlovým krémem

Obrázek Jahodová maškrta

Jahodová maškrta

Obrázek Bielková torta

Bielková torta

Obrázek Ořechovo-medové řezy od Jarušky

Ořechovo-medové řezy od Jarušky

Obrázek Francúzske medové rezy

Francúzske medové rezy

Obrázek Vynikající křehké rohlíčky

Vynikající křehké rohlíčky

Obrázek Vynikající Chotinské řezy

Vynikající Chotinské řezy

Obrázek Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Obrázek Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

TOPlist