Hledat

Pařížská roláda

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 5 vajec - žloutky a bílky zvlášť
  • 5 lžic cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 vanilkový cukr

Pařížský krém:

  • 1/4l mléka
  • 3 žloutky
  • 2dkg čokolády
  • 2dkg kakaa
  • 10dkg cukru
  • 5dkg polohrubé mouky
Postup přípravy:
  1. Žloutky vyšlehat s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidat mouku, olej a nakonec vmíchat sníh z bílků. Péct v předehřáté troubě na 180st. asi 12 minut, nesmí se přepéct. S pečícím papírem sundáme a dáme na linku vychladnout.
  2. Den předem si svařím všechny ingredience na Pařížský krém. Nechat vychladnout nejlépe přes noc a následně umixovat s máslem.
  3. Meruňková marmeláda pod krém. Zdobíme dle fantazie.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Skořicové copánky z Nezdic

Skořicové copánky z Nezdic

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Míša řezy - odlehčená verze

Míša řezy - odlehčená verze

Obrázek Medové řezy - lepší než medovník

Medové řezy - lepší než medovník

Obrázek Šátečky z rychlého těsta

Šátečky z rychlého těsta

Obrázek Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Obrázek  Linecký švestkový koláč s ořechy

Linecký švestkový koláč s ořechy

Obrázek Kremrole

Kremrole

Obrázek Jahodový krémový koláč

Jahodový krémový koláč

Obrázek Jahodová buchta

Jahodová buchta

Obrázek Crumble s lesním ovocem by Romča

Crumble s lesním ovocem by Romča

TOPlist