Hledat

Rychlý a úchvatný perníček

Potřebné přísady:
  • 200ml mléka
  • 400g hladké mouky
  • 1 vejce celé
  • lžíce kakaa
  • 1PDP
  • 160g povidel
  • 3 lžíce oleje
  • balíček kypřícho prášku do perníku
  • hrst mandlí
  • 250g cukru moučka
  • marmeláda na potření

Poleva:

  • 100g čokolády na vaření + 3lžíce oleje
  • bílá čokoládová poleva na mřížky (100g bílé čokolády + 3 lžíce oleje)
  • Tuk a hrubá mouka na plech/papír na pečení
Postup přípravy:
  1. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Mandle nasekáme. Do mísy prosejeme mouku smíchanou s práškem do perníku i s práškem do pečiva. Přidáme cukr, povidla (můžeme dát i marmeládu), vlažné mléko, olej, vejce, kakao a všechno dobře promícháme.Přisypeme hrst sekaných mandlí a lehce zamícháme.
  2. Perníkové těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Upečený a trochu vychladlý perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládovou polevou a bílou čokoládovou polevou vytvoříme "mřížkování". Necháme ztuhnout a ztuhlý perník nakrájíme na kostky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dobošové rezy

Dobošové rezy

Obrázek Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Obrázek Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez

Obrázek Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Obrázek Recept - Medové kostky v kokosu

Recept - Medové kostky v kokosu

Obrázek Tříbarevný čokoládový koláč

Tříbarevný čokoládový koláč

Obrázek Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Obrázek Frgálová buchta

Frgálová buchta

Obrázek Zázrak

Zázrak

Obrázek Bananové Muffins

Bananové Muffins

Obrázek Clafoutis s jablky

Clafoutis s jablky

Obrázek Punčové rezy

Punčové rezy

TOPlist