Hledat

Tvarohové řezy s hruškami

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru moučka
  • 4 vejce
  • 5 PL oleje
  • 5 PL vody
  • ½ prášku do pečiva

Krém:

  • 250 g tvarohu (vanička)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 čokoládové polevy tmavé

Dále:

  • hruškový kompot
  • skořice
  • 1 Rama cremefine ke šlehání (nebo 500 ml smetany ke šlehání)
  • 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
  1. Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem, olejem a vodou vyšleháme do pěny, přidáváme prosátou mouku s práškem. Ručně metličkou vmícháme sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný na plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Korpus necháme vychladnout.
  2. Ve vodě rozpustíme čokoládové polevy v sáčku. Ze smetany ušleháme šlehačku. Do tvarohu pokojové teploty přiléváme za stálého šlehání polevy, pak lehce vmícháme šlehačku, podle potřeby přisladíme. Krém natřeme na piškot, poklademe okapanými pokrájenými hruškami a lehce posypeme skořicí.
  3. Nahoru natřeme ušlehanou Ramu cremefine a posypeme nastrouhanou čokoládou. Řezy necháme v ledničce ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kynutý borůvkový koláč

Kynutý borůvkový koláč

Obrázek Bábovka z Besedy

Bábovka z Besedy

Obrázek Pudinkový řez

Pudinkový řez

Obrázek Borůvkové piškotové řezy

Borůvkové piškotové řezy

Obrázek Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Obrázek Mechová dvoubarevná bábovka

Mechová dvoubarevná bábovka

Obrázek Drobenkové kakaové řezy s jablky

Drobenkové kakaové řezy s jablky

Obrázek České buchty

České buchty

Obrázek Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Obrázek Taštičky s višňovou náplní

Taštičky s višňovou náplní

Obrázek Jahodovo-kokosové nanuky

Jahodovo-kokosové nanuky

Obrázek Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Jablečný koláč s pomerančovým krémem

TOPlist