Hledat

Vatikánský chléb štěstí

Potřebné přísady:

Základní těsto na vatikánský chléb

Do sklenice smícháme :

  • 50 g hladké celozrné pšeničné mouky
  • 50 ml vody

promícháme a přikryjeme igelitovým sáčkem. Neutahujeme, položíme na sklenici a vidličkou propíchneme. A necháme stát při pokojové teplotě.

Po 24 hodinách uvidíme první bublinky.

Přidáme:

  • 25 g hladké celozrné pšeničné mouky
  • 25 ml vody a opět promícháme.

Když vidíme, že se kvásek zvedá a jsou v něm bublinky což je asi za tři hodiny po přidání mouky a vody pokračujeme dál a přidáme:

  • 120 g polohrubé mouky
  • 120 g mléka
  • 110 g cukru písek a opět zamícháme.

Za dalších 24 hodin se začneme o těsto starat stejně, jako když jsme ho dostali.

Poznámka na závěr:

Vatikánský chléb nemůžete tvořit sama a ani byste ho neměla vyhledávat. Princip je v tom, že první díl vždy musíte dostat.

Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Obrázek Pražský koláč

Pražský koláč

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Těsto 1.2.3.

Těsto 1.2.3.

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Obrázek Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Houstičky podle Haničky

Houstičky podle Haničky

TOPlist