Hledat

Vatikánský chléb štěstí

Potřebné přísady:

Základní těsto na vatikánský chléb

Do sklenice smícháme :

  • 50 g hladké celozrné pšeničné mouky
  • 50 ml vody

promícháme a přikryjeme igelitovým sáčkem. Neutahujeme, položíme na sklenici a vidličkou propíchneme. A necháme stát při pokojové teplotě.

Po 24 hodinách uvidíme první bublinky.

Přidáme:

  • 25 g hladké celozrné pšeničné mouky
  • 25 ml vody a opět promícháme.

Když vidíme, že se kvásek zvedá a jsou v něm bublinky což je asi za tři hodiny po přidání mouky a vody pokračujeme dál a přidáme:

  • 120 g polohrubé mouky
  • 120 g mléka
  • 110 g cukru písek a opět zamícháme.

Za dalších 24 hodin se začneme o těsto starat stejně, jako když jsme ho dostali.

Poznámka na závěr:

Vatikánský chléb nemůžete tvořit sama a ani byste ho neměla vyhledávat. Princip je v tom, že první díl vždy musíte dostat.

Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

Obrázek Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

Obrázek Pletený chléb s nutelou

Pletený chléb s nutelou

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Rohlíky podle Haničky

Rohlíky podle Haničky

Obrázek Veka

Veka

Obrázek Houstičky podle Haničky

Houstičky podle Haničky

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Focaccia

Focaccia

TOPlist