Hledat

Vatikánský chléb štěstí

Potřebné přísady:

Základní těsto na vatikánský chléb

Do sklenice smícháme :

  • 50 g hladké celozrné pšeničné mouky
  • 50 ml vody

promícháme a přikryjeme igelitovým sáčkem. Neutahujeme, položíme na sklenici a vidličkou propíchneme. A necháme stát při pokojové teplotě.

Po 24 hodinách uvidíme první bublinky.

Přidáme:

  • 25 g hladké celozrné pšeničné mouky
  • 25 ml vody a opět promícháme.

Když vidíme, že se kvásek zvedá a jsou v něm bublinky což je asi za tři hodiny po přidání mouky a vody pokračujeme dál a přidáme:

  • 120 g polohrubé mouky
  • 120 g mléka
  • 110 g cukru písek a opět zamícháme.

Za dalších 24 hodin se začneme o těsto starat stejně, jako když jsme ho dostali.

Poznámka na závěr:

Vatikánský chléb nemůžete tvořit sama a ani byste ho neměla vyhledávat. Princip je v tom, že první díl vždy musíte dostat.

Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kváskový český chléb

Kváskový český chléb

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Houstičky podle Haničky

Houstičky podle Haničky

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Obrázek Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

TOPlist