Hledat

Vatikánský chléb štěstí

Potřebné přísady:

Základní těsto na vatikánský chléb

Do sklenice smícháme :

  • 50 g hladké celozrné pšeničné mouky
  • 50 ml vody

promícháme a přikryjeme igelitovým sáčkem. Neutahujeme, položíme na sklenici a vidličkou propíchneme. A necháme stát při pokojové teplotě.

Po 24 hodinách uvidíme první bublinky.

Přidáme:

  • 25 g hladké celozrné pšeničné mouky
  • 25 ml vody a opět promícháme.

Když vidíme, že se kvásek zvedá a jsou v něm bublinky což je asi za tři hodiny po přidání mouky a vody pokračujeme dál a přidáme:

  • 120 g polohrubé mouky
  • 120 g mléka
  • 110 g cukru písek a opět zamícháme.

Za dalších 24 hodin se začneme o těsto starat stejně, jako když jsme ho dostali.

Poznámka na závěr:

Vatikánský chléb nemůžete tvořit sama a ani byste ho neměla vyhledávat. Princip je v tom, že první díl vždy musíte dostat.

Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Výborné pivní rohlíky

Výborné pivní rohlíky

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Obrázek Houstičky podle Haničky

Houstičky podle Haničky

TOPlist