Hledat

Vatikánský chléb štěstí

Potřebné přísady:

Základní těsto na vatikánský chléb

Do sklenice smícháme :

  • 50 g hladké celozrné pšeničné mouky
  • 50 ml vody

promícháme a přikryjeme igelitovým sáčkem. Neutahujeme, položíme na sklenici a vidličkou propíchneme. A necháme stát při pokojové teplotě.

Po 24 hodinách uvidíme první bublinky.

Přidáme:

  • 25 g hladké celozrné pšeničné mouky
  • 25 ml vody a opět promícháme.

Když vidíme, že se kvásek zvedá a jsou v něm bublinky což je asi za tři hodiny po přidání mouky a vody pokračujeme dál a přidáme:

  • 120 g polohrubé mouky
  • 120 g mléka
  • 110 g cukru písek a opět zamícháme.

Za dalších 24 hodin se začneme o těsto starat stejně, jako když jsme ho dostali.

Poznámka na závěr:

Vatikánský chléb nemůžete tvořit sama a ani byste ho neměla vyhledávat. Princip je v tom, že první díl vždy musíte dostat.

Pečivo

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Focaccia

Focaccia

TOPlist