Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Potřebné přísady:
  • čočka - já dala půl balení
  • vejce - podle počtu osob a mlstnosti jazýčků
  • mouka
  • voda
  • sůl
  • ocet
  • kyselá okurka - jen kdo má rád - (nemusí být)
Postup přípravy:
  1. Čočku dáme do kastrolu a přelijeme množstvím vody tak, aby byla čočka krásně potopená. Necháme dvě hodiny bobtnat. Přilijeme opět vodu tak, aby jsme měli vody jednou tolik jak čočky a vaříme do změknutí.
  2. Když je čočka krásně měkká - ochutnáme, tak přisolíme podle chuti a okzselíme octem - jak kdo má rád. Zahustíme záklepkou.
  3. Záklepka je mouka rozšlehaná s trochou vody. Někdo má rád čočku tak, že se sype a v tom případě nezahušťujeme.
  4. Máme hotovo, teď už jen hodíme vejce na pánvičku a uděláme si volská oka :-))
  5. Kdo chce může také čočku připravovat na cibulce a někdo rád dochucuje cukrem. Takže ve vaření této pochoutky se vaší fantazii meze nekladou.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lívance - kváskové s ovesnými vločkami

Lívance - kváskové s ovesnými vločkami

Obrázek Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Obrázek Bazalka a pár informací o této bylině

Bazalka a pár informací o této bylině

Obrázek Kurkumový čaj - vynikající a protizánětlivý

Kurkumový čaj - vynikající a protizánětlivý

Obrázek Pudink s chia semínky - bez vaření

Pudink s chia semínky - bez vaření

Obrázek Krupicová kaše - Semolina Porridge

Krupicová kaše - Semolina Porridge

Obrázek Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

TOPlist