Hledat

Jahodové máslo

Potřebné přísady:
  • hrst jahod
  • 3 lžíce medu
  • 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
  • ½ čajové lžičky soli
  • půl kostky změklého másla
Postup přípravy:
  1. V kuchyňském robotu rozmixujte jahody do hladkého pyré
  2. K jahodám přidejte med a citronovou šťávu a povařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podle chuti osolte. Pomocí ručního mixéru nebo šlehače do směsi zapracujte změklé máslo. Výsledná směs by měla být hladká a krémová
  3. Máslo dejte do nádoby a nechte v lednici chladnout minimálně jednu hodinu. Čím déle máslo chladne, tím více se různorodé chutě spojí a rozvinou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
  4. Tento recept pochází z Francie a pokud jste milovníci sladkých snídaní tak je právě pro Vás jako stvořený. Hodí se na opečené tousty, vafle, palačinky, croisanty a další.
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vážení surovin bez váhy

Vážení surovin bez váhy

Obrázek Domácí máslo - živočišné

Domácí máslo - živočišné

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Mátový sirup - nevařený

Mátový sirup - nevařený

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Fialkový med

Fialkový med

Obrázek Bulky s medvědím česnekem

Bulky s medvědím česnekem

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Domácí tortily by Romča

Domácí tortily by Romča

Obrázek Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Obrázek Šunková rolka s křenem

Šunková rolka s křenem

Obrázek Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Recept - Šulánky se strouhankou či makem

TOPlist