Hledat

Jahodové máslo

Potřebné přísady:
  • hrst jahod
  • 3 lžíce medu
  • 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
  • ½ čajové lžičky soli
  • půl kostky změklého másla
Postup přípravy:
  1. V kuchyňském robotu rozmixujte jahody do hladkého pyré
  2. K jahodám přidejte med a citronovou šťávu a povařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podle chuti osolte. Pomocí ručního mixéru nebo šlehače do směsi zapracujte změklé máslo. Výsledná směs by měla být hladká a krémová
  3. Máslo dejte do nádoby a nechte v lednici chladnout minimálně jednu hodinu. Čím déle máslo chladne, tím více se různorodé chutě spojí a rozvinou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
  4. Tento recept pochází z Francie a pokud jste milovníci sladkých snídaní tak je právě pro Vás jako stvořený. Hodí se na opečené tousty, vafle, palačinky, croisanty a další.
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Salát s krevetami by Romča

Salát s krevetami by Romča

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Krémová horká čokoláda

Krémová horká čokoláda

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Bounty tyčinky

Bounty tyčinky

Obrázek Velikonoční hrudka - Syrec

Velikonoční hrudka - Syrec

Obrázek Banánové lívance

Banánové lívance

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

Obrázek Vanilková zmrzlina

Vanilková zmrzlina

Obrázek Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt

TOPlist