Hledat

Jahodové máslo

Potřebné přísady:
  • hrst jahod
  • 3 lžíce medu
  • 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
  • ½ čajové lžičky soli
  • půl kostky změklého másla
Postup přípravy:
  1. V kuchyňském robotu rozmixujte jahody do hladkého pyré
  2. K jahodám přidejte med a citronovou šťávu a povařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podle chuti osolte. Pomocí ručního mixéru nebo šlehače do směsi zapracujte změklé máslo. Výsledná směs by měla být hladká a krémová
  3. Máslo dejte do nádoby a nechte v lednici chladnout minimálně jednu hodinu. Čím déle máslo chladne, tím více se různorodé chutě spojí a rozvinou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
  4. Tento recept pochází z Francie a pokud jste milovníci sladkých snídaní tak je právě pro Vás jako stvořený. Hodí se na opečené tousty, vafle, palačinky, croisanty a další.
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Langoše

Langoše

Obrázek Mandlové máslo

Mandlové máslo

Obrázek Lucinčin nakládaný hermelín

Lucinčin nakládaný hermelín

Obrázek Domácí smetánek

Domácí smetánek

Obrázek Masové klobásničky

Masové klobásničky

Obrázek Velikonoční koláč s chřestem

Velikonoční koláč s chřestem

Obrázek Pampeliškový sirup by Romča

Pampeliškový sirup by Romča

Obrázek Vážení surovin bez váhy

Vážení surovin bez váhy

Obrázek Jogurtové koblížky od Stáni

Jogurtové koblížky od Stáni

Obrázek Máslo s medvědím česnekem by Romča

Máslo s medvědím česnekem by Romča

Obrázek Sirup z meduňky

Sirup z meduňky

Obrázek Bulky s medvědím česnekem

Bulky s medvědím česnekem

TOPlist