Hledat

Pétin cuketový nákyp

Potřebné přísady:
  • 400 g cukety (cca jedna střední)
  • 200 g uzeného
  • 150 g polohrubé mouky (lze kombinovat s celorznnou nebo špaldovou)
  • 200 g sýra (eidam, gouda nebo podobný polotvrdý sýr)
  • 5 lžic oleje
  • 4-5 vajec (podle velikosti)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1-2 stroužky česneku
  • sul, pepř
  • zelené bylinky
Postup přípravy:
  1. Cuketu oloupeme (velmi mladé cukety se loupat nemusí) a společně se sýrem nahrubo nastrouháme. Uzené pokrájíme na kostičky (já vše včetně uzeného strouhám v robotu, ale pokud máte jen struhadlo, tak je jednodušší uzené nakrájet). Vejce rozklepneme a vidličkou lehce rozšleháme. V míse smícháme cuketu, uzené, sýr, olej, vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek a bylinky (dávám podle chuti a zásoby - petržel, pažitku, medvědí česnek, lze i trochu majoránky) a zamícháme. Přidáme mouku a prášek do pečiva a vytvoříme hmotu polotekuté konzistence.
  2. Troubu si zahřejem asi na 180°C (pokud použijete horkovzduch, nastavte maximálně 160°C), vymažeme pekáček máslem, vlijmeme cuketovou hmotu a pečeme asi hodinu, dokud není povrch zlato-hnědý a při zkoušce špejlí zůstává hrot suchý.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Turecký med

Turecký med

Obrázek Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Obrázek Dekorace transferem by Romča

Dekorace transferem by Romča

Obrázek Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Obrázek Domácí lesk na rty by Romča

Domácí lesk na rty by Romča

Obrázek Šunkový závin s cuketou

Šunkový závin s cuketou

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Buřty na pivu

Buřty na pivu

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

Obrázek Velikonoční hrudka - Syrec

Velikonoční hrudka - Syrec

Obrázek Zapletený mazanec by Romča

Zapletený mazanec by Romča

Obrázek Dort půlitr - fotopostup

Dort půlitr - fotopostup

TOPlist