Hledat

Skořicové švýcarky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 225 ml mléka
  • 100 g Hery
  • 1 vejce
  • 120 g cukru
  • necelá lžička soli
  • trochu citronové kůry
  • 250 g polohrubé a 250 g hladké mouky
  • 20 g droždí

Náplň:

  • 3 vrchovaté lžíce cukru krupice a stejně strouhanky
  • trochu skořice

Dále

  • rozinky v rumu (nemusí být)
  • olej na potření
Postup přípravy:
  1. Těsto zaděláme ručně nebo v pekárně.
  2. Pekárna: Do pekárny nalijeme rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, ve které jsme rozmíchali vejce. Z cukru si odebereme 1 lžíci, zbytek nasypeme do pekárny. Přidáme prosátou mouku (pokojové teploty), do jednoho rohu nasypeme sůl a citronovou kůru, na opačný konec do dolíčku v mouce nasypeme lžíci cukru a rozdrobíme na něj droždí. Zapneme program TĚSTO a necháme vykynout.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme olejem, posypeme směsí cukru, strouhanky a skořice, můžeme přidat rozinky a srolujeme jako závin. Povrch závinu potřeme olejem, dokud je vcelku, pak jej pokrájíme ostrým nožem na 12 kousků, na plechu s pečícím papírem každou švýcarku  v polovině promáčkneme a necháme chvíli nakynout.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C, během pečení snížíme na 160°C, doba pečení asi 25 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka Tatranka

Bábovka Tatranka

Obrázek Banánová mlsnotka

Banánová mlsnotka

Obrázek Rumburak

Rumburak

Obrázek Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrázek Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Obrázek Kynutý sladký chléb s mákem

Kynutý sladký chléb s mákem

Obrázek Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Obrázek Jahodové řezy

Jahodové řezy

Obrázek Žloutkové řezy s citronovou polevou

Žloutkové řezy s citronovou polevou

Obrázek Cheesecake

Cheesecake

Obrázek Krupicové kostky s čoko polevou

Krupicové kostky s čoko polevou

Obrázek Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

TOPlist