Hledat

Špaldové houstičky

Potřebné přísady:
  • 250g hladké špaldové mouky
  • 250g obyč.hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky krystalu
  • 30g čerstvého droždí
  • 1 vejce
  • 250ml vlažného mléka
  • 100ml oleje
  • 1 vejce na potření
Postup přípravy:
  1. Do mísy vsypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Rozmícháme tekutinu s droždím v důlku s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Když začne bublat, přidáme olej, vejce a sůl, vše promícháme a utvoříme hladké těsto. Nenecháváme kynout!!! Ihned tvarujeme houstičky a ukládáme na plech s pečícím papírem, necháme pod igelitem asi 15 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti a zásob ve spíži a pečeme asi 25 minut na 180 stupňů.
  2. Doporučuji také navštívit můj fb profil viz. odkaz
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Sladký loupák (makovka)

Sladký loupák (makovka)

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Maminčiny sladké rohlíky

Maminčiny sladké rohlíky

Obrázek Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Obrázek Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

TOPlist