Hledat

Špaldové houstičky

Potřebné přísady:
  • 250g hladké špaldové mouky
  • 250g obyč.hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky krystalu
  • 30g čerstvého droždí
  • 1 vejce
  • 250ml vlažného mléka
  • 100ml oleje
  • 1 vejce na potření
Postup přípravy:
  1. Do mísy vsypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Rozmícháme tekutinu s droždím v důlku s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Když začne bublat, přidáme olej, vejce a sůl, vše promícháme a utvoříme hladké těsto. Nenecháváme kynout!!! Ihned tvarujeme houstičky a ukládáme na plech s pečícím papírem, necháme pod igelitem asi 15 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti a zásob ve spíži a pečeme asi 25 minut na 180 stupňů.
  2. Doporučuji také navštívit můj fb profil viz. odkaz
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kynutý mazanec

Kynutý mazanec

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Rajčatové bagety s tymiánem

Rajčatové bagety s tymiánem

Obrázek Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

Obrázek Syrové preclíky

Syrové preclíky

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Pitta chléb

Pitta chléb

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

TOPlist