Hledat

Špaldové houstičky

Potřebné přísady:
  • 250g hladké špaldové mouky
  • 250g obyč.hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky krystalu
  • 30g čerstvého droždí
  • 1 vejce
  • 250ml vlažného mléka
  • 100ml oleje
  • 1 vejce na potření
Postup přípravy:
  1. Do mísy vsypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Rozmícháme tekutinu s droždím v důlku s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Když začne bublat, přidáme olej, vejce a sůl, vše promícháme a utvoříme hladké těsto. Nenecháváme kynout!!! Ihned tvarujeme houstičky a ukládáme na plech s pečícím papírem, necháme pod igelitem asi 15 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti a zásob ve spíži a pečeme asi 25 minut na 180 stupňů.
  2. Doporučuji také navštívit můj fb profil viz. odkaz
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Maminčiny sladké rohlíky

Maminčiny sladké rohlíky

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Mazanec podle Věrky

Mazanec podle Věrky

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Housky z Nezdic

Housky z Nezdic

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Esíčka

Esíčka

TOPlist