Hledat

Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Potřebné přísady:
  • 3 vejce
  • 150g cukru
  • 4 lžíce horké vody
  • 4 lžíce oleje
  • 150g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Pudinkový krém:

  • 1l mléka
  • 3 pudinky nejlépe červené barvy (já dala malinové)
  • 6 lžic cukru
  • 150g másla
  • 1 tvaroh

Navíc:

  • 1 a půl balíčku BEBE sušenek tmavých
  • šlehačka, ztužovač
Postup přípravy:
  1. Z bílku si ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme. Pak přidáme vodu, olej, mouku a prášek do pečiva. Vše umícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků. Dáme péct při 165°C cca 20 minut.
  2. Mezitím si uděláme krém. Uvaříme klasický pudink, necháme trochu zchladnout. Pak zašleháme máslo a tvaroh. Vedle si ušleháme šlehačku.
  3. Na zchladlé těsto rozetřeme půlku krému a po celé ploše poklademe Be-be sušenkami. Na ně dáme zbytek krému. Na krém ušlehanou šlehačku. Celý moučník posypeme kakaem nebo Grankem. Nakrájíme popř. dozdobíme a můžete baštit.
  4. Jsou vynikající, lehké a svěží.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kakaová roláda

Kakaová roláda

Obrázek Nepečená kokosová roláda

Nepečená kokosová roláda

Obrázek Větrník na plech

Větrník na plech

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Štrůdl z pivního těsta

Štrůdl z pivního těsta

Obrázek Dvacetiminutový švestkový koláč

Dvacetiminutový švestkový koláč

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

Obrázek Makový orgasmus

Makový orgasmus

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Střecha z Bebe sušenek

Střecha z Bebe sušenek

Obrázek Frgále

Frgále

TOPlist