Hledat

Vanilkový extrakt

Potřebné přísady:
  • 5 vanilkových lusků
  • 200 ml vodky (42 % alkoholu)
Postup přípravy:
  1. Do skleněné lahve se šroubovacím víčkem nalijeme alkohol (ideální je vodka nebo světlý rum, alkohol by měl být chuťově málo výrazný a obsah alkoholu by měl být minimálně 40 %).
  2. Lusky podélně nařízeneme a vhodíme do alkoholu. Semínka nevydlabáváme, necháme je v lusku. Lahev zavíčkujeme a uložíme do temna. Jednou za čas (když si zrovna vzpomeneme) lahví zatřepeme.
  3. Po 2 měsísích je možné extrakt používat v poměru 30 ml extraktu na 1 litr tekutiny. Já ho obvykle používám tak, jak mám napsáno v receptech - po lžičkách do krémů a těst.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborové placky - Želnava

Bramborové placky - Želnava

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Vuřty podle Zbyňka

Vuřty podle Zbyňka

Obrázek Vejce na kyselo

Vejce na kyselo

Obrázek Lucinčin nakládaný hermelín

Lucinčin nakládaný hermelín

Obrázek Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Obrázek Zavařené okurky od Hanky

Zavařené okurky od Hanky

Obrázek Buřty na pivu

Buřty na pivu

TOPlist