Hledat

Vanilkový extrakt

Potřebné přísady:
  • 5 vanilkových lusků
  • 200 ml vodky (42 % alkoholu)
Postup přípravy:
  1. Do skleněné lahve se šroubovacím víčkem nalijeme alkohol (ideální je vodka nebo světlý rum, alkohol by měl být chuťově málo výrazný a obsah alkoholu by měl být minimálně 40 %).
  2. Lusky podélně nařízeneme a vhodíme do alkoholu. Semínka nevydlabáváme, necháme je v lusku. Lahev zavíčkujeme a uložíme do temna. Jednou za čas (když si zrovna vzpomeneme) lahví zatřepeme.
  3. Po 2 měsísích je možné extrakt používat v poměru 30 ml extraktu na 1 litr tekutiny. Já ho obvykle používám tak, jak mám napsáno v receptech - po lžičkách do krémů a těst.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Salát s krevetami by Romča

Salát s krevetami by Romča

Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

Obrázek Stress Killer smoothie by Romča

Stress Killer smoothie by Romča

Obrázek Snídaňová pizza z ovesných vloček

Snídaňová pizza z ovesných vloček

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek Dřevěné válečky na těsto

Dřevěné válečky na těsto

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Ovesné banánové sušenky

Ovesné banánové sušenky

Obrázek Mátový sirup - nevařený

Mátový sirup - nevařený

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

TOPlist