Hledat

Buchta po peřinou

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • 20 dkg hladké mouky
  • 20 dkg cukru moučka
  • 4 celá vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml oleje

NA TĚSTO:

  • 2 vanilkový puding
  • 1 l mléka
  • cukr dle chuti

OSTATNÍ:

  • 2 zakysané smetany
  • 1 skořicový cukr
Postup přípravy:
  1. Celá vejce utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme olej a mouku s práškem.Těsto nalijeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech.Na neupečené těsto nalijeme horký uvařený puding(vaříme klasicky jak známe).Viz foto.Poté upečeme - puding bude při pečení bublat.Na upečenou teplou buchtu rozetřeme dvě zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem. Je výbornááááá a hodí se klidně i jako zákusek.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kakaová buchta bez vajec a mléka

Kakaová buchta bez vajec a mléka

Obrázek Francouzský čokoládový řez

Francouzský čokoládový řez

Obrázek Krtkův dort

Krtkův dort

Obrázek Rebarborový koláč s pudinkem

Rebarborový koláč s pudinkem

Obrázek Ovocné řezy s pudinkem grandiózní

Ovocné řezy s pudinkem grandiózní

Obrázek Skořicový kringel by Romča

Skořicový kringel by Romča

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Bábovka "Rychlovka"

Bábovka "Rychlovka"

Obrázek Skořicovo jablečné mafiny

Skořicovo jablečné mafiny

Obrázek Jahodový pěnový dort

Jahodový pěnový dort

Obrázek Dortíčky s jahodami

Dortíčky s jahodami

Obrázek Rybízové řezy

Rybízové řezy

TOPlist