Hledat

Citronovo-tvarohová buchta

Potřebné přísady:
  • měkký tvaroh 250 g
  • vejce 3 ks
  • máslo změklé 200 g
  • citronová šťáva ze 2 citronu
  • kůra z 1 citronu
  • polohrubá mouka 270 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • cukr krupice 220 g
  • kypřící prášek do pečiva 1ks
  • vejce 2 ks
  • Tuk a mouka na vymazání plechu
  • moučkový cukr nebo citronová poleva
Postup přípravy:
  1. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo, tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.
  2. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme do připravené formy: vyšší pekáček, dortová forma… Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít citronovou polevou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Arašídové mini košíčky s náplní

Arašídové mini košíčky s náplní

Obrázek Pšenično žitná šlehačková bábovka

Pšenično žitná šlehačková bábovka

Obrázek Petřiny kynuté buchty

Petřiny kynuté buchty

Obrázek Jahodový pohár podle Sylvie

Jahodový pohár podle Sylvie

Obrázek Štafetky

Štafetky

Obrázek Oči Sandokana

Oči Sandokana

Obrázek Trubičky poctivé domácí

Trubičky poctivé domácí

Obrázek Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Ranní rosa

Ranní rosa

Obrázek Italské jablíčko s tvarohovým krémem

Italské jablíčko s tvarohovým krémem

Obrázek Čokoládové Club řezy

Čokoládové Club řezy

Obrázek Kilimandžáro

Kilimandžáro

TOPlist