Hledat

Měkkoučké Medenki

Potřebné přísady:
  • 2 vejce
  • 1 čajový hrnek cukru
  • 1 kávový hrnek oleje
  • 2 lžíce medu
  • cca 10 g skořice
  • 1 zarovnaná lžíce sody
  • asi 450 g hladké mouky nebo přisypávat dokud se nevpije
Postup přípravy:
  1. Měkkoučké Medenki. Naše děti je milují víc, než klasické perníčky, recept pochází od jedné naší příbuzné z Bulharska.
  2. Vše zamícháme a dáme asi na hodinu do lednice, poté vyválíme na cca 0,5 cm, vykrajujeme tvary, fantazii se meze nekladou a pečeme podle vlastní trouby, dokud nedostanou barvičku. Můžeme je slepit marmeládou, jako tyto.
  3. Vše zamícháme a dáme asi na hodinu do lednice, poté vyválíme na cca 0,5 cm, vykrajujeme tvary, já použila jako formičku bývalé chrastítko, to jsem vyložila potr. fólií a namačkala těsto do ní a vyklopila i s fólií, jde to rychle, fantazii se meze nekladou a pečeme podle vlastní trouby, dokud nedostanou barvičku, po upečení ihned pomažu rozšlehaným vejcem.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kokosové strojkové

Kokosové strojkové

Obrázek Linecké solamylové koláčky

Linecké solamylové koláčky

Obrázek Perníčky s vitráží

Perníčky s vitráží

Obrázek Hnětynky lité

Hnětynky lité

Obrázek Vinné hvězdičky

Vinné hvězdičky

Obrázek Mozartovy špičky s oříšky

Mozartovy špičky s oříšky

Obrázek Medvědí tlapy - pracny

Medvědí tlapy - pracny

Obrázek Hřebíčkové vánoční sušenky

Hřebíčkové vánoční sušenky

Obrázek Madlenky by Romča

Madlenky by Romča

Obrázek Kokosové kostky nepečené

Kokosové kostky nepečené

Obrázek Zázvorky

Zázvorky

Obrázek Panettoncini

Panettoncini

TOPlist