Hledat

Perníčky pepparkor - IKEA

Potřebné přísady:
  • 3 dl medu (1 dl)
  • 4 dl cukru (1,3 dl)
  • 350 g másla (115 g)
  • 3 dl šlehačky (1 dl)
  • 1,5 kg hladké mouky (0,5 kg)
  • 1 prášek do pečiva (1,5 zarovnané lžičky)
  • 1,5 polévkové lžíce sušeného zázvoru (0,5 PL)
  • 1,5 polévkové lžice skořice (0,5 PL)
  • 1 lžíce mletého hřebíčku (necelá půlku PL)
Postup přípravy:
  1. Med, cukr, máslo a koření promícháme do jenodlité hmoty. Postupně přidáváme šlehačku. Smícháme 3/4 mouky (na třetinovou dávku je to cca 350 g) s práškem do pečiva a vypracujeme lepivé těsto, které přikryjeme a necháme přes noc uležet. Druhý den přisypeme zbytek mouky (třetinová dávka asi 150 g), zpracujeme těsto, které válíme na tenkou placku a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na 170°C do zrůžovění a necháme vychladnout na plechu.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Perníkové kornoutky

Perníkové kornoutky

Obrázek Slepované linecké cukroví

Slepované linecké cukroví

Obrázek Kokosové koule

Kokosové koule

Obrázek Bílková poleva nejen  na perníčky

Bílková poleva nejen na perníčky

Obrázek Vánoční perníčky by Romča

Vánoční perníčky by Romča

Obrázek Drdoletky

Drdoletky

Obrázek Šlehačkové sušenky

Šlehačkové sušenky

Obrázek Vánoční ježci

Vánoční ježci

Obrázek Kokosové věnečky

Kokosové věnečky

Obrázek Čoko rohlíčky

Čoko rohlíčky

Obrázek Orechovo-malinové hviezdičky

Orechovo-malinové hviezdičky

Obrázek Kokosové kuličky

Kokosové kuličky

TOPlist