Hledat

Perníčky pepparkor - IKEA

Potřebné přísady:
  • 3 dl medu (1 dl)
  • 4 dl cukru (1,3 dl)
  • 350 g másla (115 g)
  • 3 dl šlehačky (1 dl)
  • 1,5 kg hladké mouky (0,5 kg)
  • 1 prášek do pečiva (1,5 zarovnané lžičky)
  • 1,5 polévkové lžíce sušeného zázvoru (0,5 PL)
  • 1,5 polévkové lžice skořice (0,5 PL)
  • 1 lžíce mletého hřebíčku (necelá půlku PL)
Postup přípravy:
  1. Med, cukr, máslo a koření promícháme do jenodlité hmoty. Postupně přidáváme šlehačku. Smícháme 3/4 mouky (na třetinovou dávku je to cca 350 g) s práškem do pečiva a vypracujeme lepivé těsto, které přikryjeme a necháme přes noc uležet. Druhý den přisypeme zbytek mouky (třetinová dávka asi 150 g), zpracujeme těsto, které válíme na tenkou placku a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na 170°C do zrůžovění a necháme vychladnout na plechu.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vosí hnízda

Vosí hnízda

Obrázek Kokosové strojkové

Kokosové strojkové

Obrázek Pusinky

Pusinky

Obrázek Citrónové cukroví

Citrónové cukroví

Obrázek Máslové kytičky - vánoční

Máslové kytičky - vánoční

Obrázek Kokosky - sněhové pusinky s kokosem

Kokosky - sněhové pusinky s kokosem

Obrázek Indiánci

Indiánci

Obrázek Vánoční sušenky Speculatius

Vánoční sušenky Speculatius

Obrázek Vánoční ježci

Vánoční ježci

Obrázek Košíčky s kávovým krémem

Košíčky s kávovým krémem

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Madlenky by Romča

Madlenky by Romča

TOPlist