Hledat

Perníčky pepparkor - IKEA

Potřebné přísady:
  • 3 dl medu (1 dl)
  • 4 dl cukru (1,3 dl)
  • 350 g másla (115 g)
  • 3 dl šlehačky (1 dl)
  • 1,5 kg hladké mouky (0,5 kg)
  • 1 prášek do pečiva (1,5 zarovnané lžičky)
  • 1,5 polévkové lžíce sušeného zázvoru (0,5 PL)
  • 1,5 polévkové lžice skořice (0,5 PL)
  • 1 lžíce mletého hřebíčku (necelá půlku PL)
Postup přípravy:
  1. Med, cukr, máslo a koření promícháme do jenodlité hmoty. Postupně přidáváme šlehačku. Smícháme 3/4 mouky (na třetinovou dávku je to cca 350 g) s práškem do pečiva a vypracujeme lepivé těsto, které přikryjeme a necháme přes noc uležet. Druhý den přisypeme zbytek mouky (třetinová dávka asi 150 g), zpracujeme těsto, které válíme na tenkou placku a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na 170°C do zrůžovění a necháme vychladnout na plechu.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Medovníčky ktoré se neroztékajú

Medovníčky ktoré se neroztékajú

Obrázek Cukroví pečené - nepečené

Cukroví pečené - nepečené

Obrázek Máslové kokosky

Máslové kokosky

Obrázek Dánské vanilkové věnečky

Dánské vanilkové věnečky

Obrázek Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Obrázek Šafránky

Šafránky

Obrázek Kokosovo tatrankové cukroví

Kokosovo tatrankové cukroví

Obrázek Madlenky by Romča

Madlenky by Romča

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Mozartovy špičky s oříšky

Mozartovy špičky s oříšky

Obrázek Žloutkové vánoční mini řezy

Žloutkové vánoční mini řezy

Obrázek Šmakouní vánočka

Šmakouní vánočka

TOPlist