Hledat

Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250g sušenek
  • 100g mléčná kvalitní čokoláda
  • 70g másla

Na krém:

  • 500g kvalitního bílého jogurtu
  • 500g mascarpone - nenahrazovat
  • 500ml šlehačky
  • 120g salka
  • 4 pláty želatiny

Na dozdobení:

  • Nutela
Postup přípravy:
  1. Sušenky rozdrtíme přidáme změklé máslo a povolenou čokoládu a vypracujeme jakoby těstíčko. Sušenky hodně pomačkejte nebo válečkem nadrťte, bude se Vám s nimi lépe pracovat. Toto těsto dáme na dno formy.
  2. Mascarpone vyšleháme se smetanou - šleháme tak dlouho dokud nám nevznikne krásný hustý krém. Přidáme 450g jogurtu a salko a dál šleháme. Želatinu si dáme změknout do studené vody a když je změklá vyždímeme ji a zahřejeme 50g jogurtu a v něm rozpustíme želatinu. Takto připravenou želatinu přidáme do vyšlehané směsi a promícháme.
  3. Nalijeme na sušenkový koprus, uhladíme a dáme do lednice nejlépe přes noc. Po ztuhnutí zdobíme nutelou nebo pokud má někdo rád jiné dipy, můžete podle své chuti.
  4. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kynuté  taštičky s mascarpone a jahodami

Kynuté taštičky s mascarpone a jahodami

Obrázek Citronovo-makové muffiny s tvarohem a jogurtem

Citronovo-makové muffiny s tvarohem a jogurtem

Obrázek Višňová bábovka s polevou

Višňová bábovka s polevou

Obrázek Bábovka s perníkem

Bábovka s perníkem

Obrázek Jáhelník se švestkami a jablky

Jáhelník se švestkami a jablky

Obrázek Jablka v županu s vanilkovou omáčkou

Jablka v županu s vanilkovou omáčkou

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Torta alla menta - Mátový dort

Torta alla menta - Mátový dort

Obrázek Řezy Margot

Řezy Margot

Obrázek Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Obrázek Medové rezy - klasika

Medové rezy - klasika

Obrázek Karamelové smetanové řezy

Karamelové smetanové řezy

TOPlist