Hledat

Jablková krémeška

Potřebné přísady:

Cesto:

  • 60 dkg pol. múky
  • 20 dkg palmarín
  • 20 dkg pr. cukor
  • 2 vajcia
  • 1 PDP
  • 2 vanilky
  • 3-4 KL smotany

Krém:

  • 2 vajcia
  • 1/2 l mlieka
  • 2 zlaty klas alebo vanilkove pudingy
  • 15 dkg kr. cukor
  • 250 dkg palmarin alebo maslo

Plnka.

  • 1 a1/2 kg jablk
  • 2 PL masla
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 KL škorice
Postup přípravy:
  1. Všetky suroviny na cesto zhnetieme spolu a rozdelíme na 3 časti.Rozvaľkame a upečieme na papieri na pečenie na opačnej strane pekača asi 7 min. Po upečeni cesto stvrdne. Ingrediencie na krem zmiešame okrem palmarínu a uvaríme puding.
  2. Po vychladnutí do neho primiešame palmarín.Jablka na plnku očistime a postruháme a podusíme s maslom , cukrom a škoricou do mäkka .Keď už je hotove zahustim to trochu zlatým klasom.Na prvé cesto dáme jablka.Prikryjeme druhým cestom , na to dame krém a zase cesto.Trochu pritlačime a necháme postať do druhého dňa aby nám cesto zmäklo.nakoniec posypeme pr. cukrom.
  3. Spravila som krémešku podľa Lubky a navrch som dala šľahačku Rajo 0,5 l trvanlivá + zelatina Dr Oetker, pripraviť podľa návodu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Slavnostní jablkový dezert

Slavnostní jablkový dezert

Obrázek Strouhaný tvarohový koláč

Strouhaný tvarohový koláč

Obrázek Lekvárové závinčeky

Lekvárové závinčeky

Obrázek Jahodová fofr roláda

Jahodová fofr roláda

Obrázek Koláč s citronovým krémem a jahodami

Koláč s citronovým krémem a jahodami

Obrázek Banánový chléb

Banánový chléb

Obrázek Šneci s pudinkem a strouhanou čokoládou

Šneci s pudinkem a strouhanou čokoládou

Obrázek Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Obrázek Rychlé řezy

Rychlé řezy

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Obrázek Makovec by Romča

Makovec by Romča

Obrázek Hrušková buchta s jogurtem

Hrušková buchta s jogurtem

TOPlist