Hledat

Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g tuku (Zlatá Haná)
  • 50 g cukru moučka
  • 1 žloutek

NÁPLŇ:

  • 500 g očištěných jablek
  • 50 g cukru krupice
  • 1 hrst rozinek
  • ½ lžičky skořice

DÁLE:

  • mandlové lupínky
  • kousek hořké čokolády
Postup přípravy:
  1. Na vále vypracujeme těsto, které necháme v chladu ½ hodiny odpočinout.
  2. Oloupaná a jemně pokrájená jablka podlijeme 2 lžícemi vody, přidáme cukr a podusíme. Vmícháme rozinky, skořici a necháme vychladnout.
  3. Těsto rozválíme a upravíme do vymazané koláčové formy (průměr 28 cm), rozetřeme náplň, posypeme mandlovými lupínky a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (asi 25 minut).
  4. Vychladlý koláč pocákáme čokoládou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Buchty Honzovky by Romča

Buchty Honzovky by Romča

Obrázek Eskymo dezert bez pečení

Eskymo dezert bez pečení

Obrázek Beránek z kynutého těsta

Beránek z kynutého těsta

Obrázek Pšeničné křupavé bagetky

Pšeničné křupavé bagetky

Obrázek Jogurtová buchta - rychlovka

Jogurtová buchta - rychlovka

Obrázek Karamelové smetanové řezy

Karamelové smetanové řezy

Obrázek Buchta z pudinků

Buchta z pudinků

Obrázek Švýcarky a kringel v jednom

Švýcarky a kringel v jednom

Obrázek Koláč s jahodovým mascarpone

Koláč s jahodovým mascarpone

Obrázek Bebe řezy

Bebe řezy

Obrázek Sváteční tvarohová štola

Sváteční tvarohová štola

Obrázek Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

TOPlist