Hledat

Játra na cibulce

Potřebné přísady:
  • vepřová nebo kuřecí játra
  • olej nebo sádlo
  • 2 cibule
  • pepř
  • kmín
  • hladká mouka
  • masox
  • sůl
  • plnotučná hořčice
  • magi dle chuti.
Postup přípravy:
  1. Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se masíčko zatáhne, přidáme tak 3 lžíce hladké mouky a chvíli opékáme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou jatýrka měkká, přidáme masox, sůl, 2-3 lžíce plnotučné hořčice a kdo chce může dochutit troškou magi. Pokud by se zdála omáčka moc řídká, zahustíme jíškou z hladké mouky. Neurychlujte pouze moukou rozkvrdlanou ve vodě - omáčky jsou pak bez barvy a mají moc moukovatou chuť.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Haše

Haše

Obrázek Plněné papriky

Plněné papriky

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Nádivka s kopřivami

Nádivka s kopřivami

Obrázek Žampionový quiche

Žampionový quiche

Obrázek Sekaná pečeně

Sekaná pečeně

Obrázek Brynzové halušky

Brynzové halušky

Obrázek Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Obrázek Buchtičky s krémem od Lucky

Buchtičky s krémem od Lucky

Obrázek Zapečené šunkové rolky

Zapečené šunkové rolky

Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

TOPlist