Hledat

Játra na cibulce

Potřebné přísady:
  • vepřová nebo kuřecí játra
  • olej nebo sádlo
  • 2 cibule
  • pepř
  • kmín
  • hladká mouka
  • masox
  • sůl
  • plnotučná hořčice
  • magi dle chuti.
Postup přípravy:
  1. Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se masíčko zatáhne, přidáme tak 3 lžíce hladké mouky a chvíli opékáme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou jatýrka měkká, přidáme masox, sůl, 2-3 lžíce plnotučné hořčice a kdo chce může dochutit troškou magi. Pokud by se zdála omáčka moc řídká, zahustíme jíškou z hladké mouky. Neurychlujte pouze moukou rozkvrdlanou ve vodě - omáčky jsou pak bez barvy a mají moc moukovatou chuť.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně

Obrázek Králík na smetaně

Králík na smetaně

Obrázek Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Obrázek Jehněčí kolínko

Jehněčí kolínko

Obrázek Cukeťák

Cukeťák

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Koprová omáčka - super rychlá

Koprová omáčka - super rychlá

Obrázek Haše

Haše

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Houbové placky

Houbové placky

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

TOPlist