Hledat

Karamel

Potřebné přísady:
  • Cukr krupice
  • Voda
Postup přípravy:
  1. Cukr dáme do kastrůlku a za stálého míchání  rozpustíme. Dáváme pozor, aby se nepřipálil a nezhořkl. Když je karamel rozpuštěný zalijeme studenou vodou z kohoutku. Pozor může vyprsknout, takže opatrně. Poté vznikne jakoby zmražená krusta, která se delším vařením rozpustí. Správnou konzistenci zachytíme tak, že když nabereme karamel lžící a snažíme se ho ze lžíce pomalu vylít je v celku a nedělí se na kapky. Toť celé kouzlo tohoto krásného zlatavého přípravku na dezerty, zmrzliny nebo jídla.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí přírodní sýr

Domácí přírodní sýr

Obrázek Sirup z bezových květů

Sirup z bezových květů

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

Obrázek Humus s pečenou dýní

Humus s pečenou dýní

Obrázek Banánové lívance

Banánové lívance

Obrázek Domácí těstoviny by Romča

Domácí těstoviny by Romča

Obrázek Domácí lesk na rty by Romča

Domácí lesk na rty by Romča

Obrázek Filetovaný pomeranč

Filetovaný pomeranč

Obrázek Coleslaw

Coleslaw

Obrázek Čokoládové perníčky

Čokoládové perníčky

Obrázek Pizza těsto by Romča

Pizza těsto by Romča

Obrázek Kynuté těsto univerzál

Kynuté těsto univerzál

TOPlist