Hledat

Karamel

Potřebné přísady:
  • Cukr krupice
  • Voda
Postup přípravy:
  1. Cukr dáme do kastrůlku a za stálého míchání  rozpustíme. Dáváme pozor, aby se nepřipálil a nezhořkl. Když je karamel rozpuštěný zalijeme studenou vodou z kohoutku. Pozor může vyprsknout, takže opatrně. Poté vznikne jakoby zmražená krusta, která se delším vařením rozpustí. Správnou konzistenci zachytíme tak, že když nabereme karamel lžící a snažíme se ho ze lžíce pomalu vylít je v celku a nedělí se na kapky. Toť celé kouzlo tohoto krásného zlatavého přípravku na dezerty, zmrzliny nebo jídla.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Česnek aneb co o něm možná nevíte - pár receptů z česneku právě pro Vás

Česnek aneb co o něm možná nevíte - pár receptů z česneku právě pro Vás

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Třešňová marmeláda s meduňkou

Třešňová marmeláda s meduňkou

Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

Obrázek Košíčky z banánov plantain

Košíčky z banánov plantain

Obrázek Klobáskové koláčky

Klobáskové koláčky

Obrázek Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Obrázek Povidla pečená v troubě

Povidla pečená v troubě

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Recept - Francouzská paštika

Obrázek Slaný karamel

Slaný karamel

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

TOPlist