Hledat

Karamel

Potřebné přísady:
  • Cukr krupice
  • Voda
Postup přípravy:
  1. Cukr dáme do kastrůlku a za stálého míchání  rozpustíme. Dáváme pozor, aby se nepřipálil a nezhořkl. Když je karamel rozpuštěný zalijeme studenou vodou z kohoutku. Pozor může vyprsknout, takže opatrně. Poté vznikne jakoby zmražená krusta, která se delším vařením rozpustí. Správnou konzistenci zachytíme tak, že když nabereme karamel lžící a snažíme se ho ze lžíce pomalu vylít je v celku a nedělí se na kapky. Toť celé kouzlo tohoto krásného zlatavého přípravku na dezerty, zmrzliny nebo jídla.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí bezový med by Romča

Domácí bezový med by Romča

Obrázek Broskve s prosciuttem

Broskve s prosciuttem

Obrázek Domácí paprikové brambůrky

Domácí paprikové brambůrky

Obrázek Slané řezy dvou barev

Slané řezy dvou barev

Obrázek Domácí vanilkový cukr - poctivý

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Obrázek Pampeliškový med - domácí

Pampeliškový med - domácí

Obrázek Dýňová omáčka by Romča

Dýňová omáčka by Romča

Obrázek Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Obrázek Domácí müsli s ořechy

Domácí müsli s ořechy

Obrázek Horúca biela čokoláda

Horúca biela čokoláda

Obrázek Fit tuňáková pomazánka s tvarohem

Fit tuňáková pomazánka s tvarohem

Obrázek Tvarohová mňamka pro pejsky

Tvarohová mňamka pro pejsky

TOPlist