Hledat

Karamel

Potřebné přísady:
  • Cukr krupice
  • Voda
Postup přípravy:
  1. Cukr dáme do kastrůlku a za stálého míchání  rozpustíme. Dáváme pozor, aby se nepřipálil a nezhořkl. Když je karamel rozpuštěný zalijeme studenou vodou z kohoutku. Pozor může vyprsknout, takže opatrně. Poté vznikne jakoby zmražená krusta, která se delším vařením rozpustí. Správnou konzistenci zachytíme tak, že když nabereme karamel lžící a snažíme se ho ze lžíce pomalu vylít je v celku a nedělí se na kapky. Toť celé kouzlo tohoto krásného zlatavého přípravku na dezerty, zmrzliny nebo jídla.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapletený mazanec by Romča

Zapletený mazanec by Romča

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Vážení surovin bez váhy

Vážení surovin bez váhy

Obrázek Mandlové máslo

Mandlové máslo

Obrázek Burek se sýrem by Romča

Burek se sýrem by Romča

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Nejlepší pálenka - samohonka

Nejlepší pálenka - samohonka

Obrázek Velikonoční hrudka - Syrec

Velikonoční hrudka - Syrec

Obrázek Ovesné banánové palačinky

Ovesné banánové palačinky

Obrázek Listové těsto

Listové těsto

Obrázek Paví ocas s párkem

Paví ocas s párkem

Obrázek Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Koka sušenky podle Ládi Hrušky

TOPlist