Hledat

Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Potřebné přísady:
  • Balíček marshmallow dle požadované barvy
  • příp. gelová barva

HMOTA:

  • na 8 větších bonbonů asi 1 lžíci citronové šťávy
  • cukr
  • olej na potření
  • škrob na podsypávání

KRÉM:

  • 125 g bonbonů marshmallows
  • 50ml mléka
  • 125gmásla
Postup přípravy:

KRÉM

  1. Bonbony rozpustíme v teplém mléce. Pro urychlení můžeme nepatrně zahřát v mikrovlnce na nejnižší stupeň. Necháme lehce vychladnout (ne zcela). Ušleháme změklé máslo a pomalu ho vmícháme do rozpuštěných marshmallows bonbonů. Mícháme, pokud krém nebude hladký a potom ho necháme úplně vychladnout.

HMOTA

  1. Bonbony dáme do misky vytřené olejem, pokapeme je citronovou šťávou ( nebude pak hmota tolik sladká), dáme rozpustit na nejvyšší výkon na cca 15 vteřin, rozpustíme,postupně přidáváme cukr a mícháme, míchátko máme také potřené olejem, mícháme, až je hmota kompaktní a je z ní "plastelína" , která se krásně tvaruje. Zabalená v igelitu vydrží.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lískooříškový krém

Lískooříškový krém

Obrázek Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Obrázek Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Obrázek Krémová horká čokoláda

Krémová horká čokoláda

Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

Obrázek Máslové sušenky s kardamomem

Máslové sušenky s kardamomem

Obrázek Bounty tyčinky

Bounty tyčinky

Obrázek Mátový sirup - nevařený

Mátový sirup - nevařený

Obrázek Horčice z cukety podle Jitušky

Horčice z cukety podle Jitušky

Obrázek Ďáblova barevná vejce

Ďáblova barevná vejce

Obrázek Vynikající sýrová roláda

Vynikající sýrová roláda

Obrázek Lívance

Lívance

TOPlist