Hledat

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Potřebné přísady:
  • máslo
  • 3-4 lžíce mouky
  • šlehačka
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátu
  • 1 malý křenex nebo ještě lépe strouhaný čerstvý křen
  • cukr
Postup přípravy:
  1. Z másla a mouky uděláme hustou světlou jíšku, orestujeme, zalijeme šlehačkou a dolijeme mlékem na požadované množství. Osolíme, opepříme, okořeníme A přivedeme k varu. Vaříme,alespoň 10 min, aby zmizela chuť mouky a nakonec vmícháme křen. Necháme projít varem, dosolíme a dosladíme. Podáváme s uzeným nebo vařeným hovězím masem s knedlíky nebo bramborami.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Obrázek Petrželové knedlíky

Petrželové knedlíky

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Kuře s jarní nádivkou

Kuře s jarní nádivkou

Obrázek Zelňáky

Zelňáky

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Obrázek Játra na cibulce

Játra na cibulce

Obrázek Houbové placky

Houbové placky

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

TOPlist