Hledat

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Potřebné přísady:
  • máslo
  • 3-4 lžíce mouky
  • šlehačka
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátu
  • 1 malý křenex nebo ještě lépe strouhaný čerstvý křen
  • cukr
Postup přípravy:
  1. Z másla a mouky uděláme hustou světlou jíšku, orestujeme, zalijeme šlehačkou a dolijeme mlékem na požadované množství. Osolíme, opepříme, okořeníme A přivedeme k varu. Vaříme,alespoň 10 min, aby zmizela chuť mouky a nakonec vmícháme křen. Necháme projít varem, dosolíme a dosladíme. Podáváme s uzeným nebo vařeným hovězím masem s knedlíky nebo bramborami.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Obrázek Masová roláda

Masová roláda

Obrázek Vepřová roláda

Vepřová roláda

Obrázek Králík na smetaně

Králík na smetaně

Obrázek Játra na cibulce

Játra na cibulce

Obrázek Knedlíky z brambor se švestkami

Knedlíky z brambor se švestkami

Obrázek Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Francouzské brambory

Francouzské brambory

Obrázek Zapečené jednohubky - rychlovka

Zapečené jednohubky - rychlovka

TOPlist