Hledat

Masarykovo cukroví

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 1 žloutek
  • 200 g lískových oříšků
Postup přípravy:
  1. Lískové oříšky namočíme na 2 hodiny do vody. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, uděláme z něj dva tenčí válečky, každý zvlášť zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc v ledničce odpočinout. Druhý den válečky pokrájíme na kolečka, která na plechu s pečícím papírem upečeme na 180°C. Ještě horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru, smíchaným s vanilkovým cukrem. Jsou toho 2 plechy.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pařížský dort

Pařížský dort

Obrázek Jahodové rezy podle Táničky

Jahodové rezy podle Táničky

Obrázek Medové bochánky - Včelná

Medové bochánky - Včelná

Obrázek Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Obrázek Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Obrázek Cheescake

Cheescake

Obrázek Řezy Voronež

Řezy Voronež

Obrázek Tvarohové řezy s hruškami

Tvarohové řezy s hruškami

Obrázek Jahodový smetanový dort

Jahodový smetanový dort

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Bábovka ala Naty

Bábovka ala Naty

Obrázek Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

TOPlist