Hledat

Nejen velikonoční hvězda

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 100g Hery
  • 50g krystalového cukru
  • 250ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 40g čerstvého droždí
  • rozinky
  • posekané mandle
  • bílek na potření
Postup přípravy:
  1. Do vlažného mléka nasypeme krystalový cukr a rozdrobíme droždí a přikryté necháme vzejít.
Do mísy nasypeme mouku, vanilkový cukr, osolíme, přidáme žloutky, rozpuštěnou vlažnou Heru a kvásek. Vařečkou vypracujeme hladké měkké těsto, podle potřeby můžeme přidat trochu mouky.
Nakonec do těsta zapracujeme rozinky a mandle.
Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme nakynout.
Po vytvarování natřeme bílkem a posypeme mandlemi.
Pečeme na 180 do zezlátnutí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nepečená anasová torta

Nepečená anasová torta

Obrázek Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez

Obrázek Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Obrázek Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Bábovka s perníkem

Bábovka s perníkem

Obrázek Ovocný dort podle Hanky Soudné

Ovocný dort podle Hanky Soudné

Obrázek Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Obrázek Marlenka - fantastická

Marlenka - fantastická

Obrázek Crostata alle fragole

Crostata alle fragole

Obrázek Müsli sušenky podle Lenky

Müsli sušenky podle Lenky

Obrázek Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

TOPlist