Hledat

Pizza těsto kváskové

Potřebné přísady:
  • 100g Lievito Madre
  • 600g manitoba - (já použila 300g manitoba a 300g Aida 3,3)
  • 2lžíce olivového oleje
  • 420 - 470ml vody -( každá mouka jinak saje)
  • špetka cukru
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Mouku, vodu smícháme a necháme dvě hodiny stát, aby se vyvinul lepek.
  2. Potom přidáme Lievito Madre, prohněteme a necháme opět hodinu stát
  3. Teď přidáme ostatní suroviny a vymísíme v robotu krásné hladké těsto. Nesmí se trhat.
  4. Misku kde bude těsto kynout vymažeme olejem a vložíme do ní. A necháme 30 minut kynout. Po 30 minutách těsto přeložíme a necháme 40 minut kynout. Takto připravené těsto dáme do lednice, tam bude odpočívat 3 dny. Po třech dnech můžeme péct pizzu. Já upeču vždy dvě a další dvě až jindy. Těsto vydrží 5-6 dni v lednici.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Obrázek Mrkvovo - bramborové placičky

Mrkvovo - bramborové placičky

Obrázek Losos na medu

Losos na medu

Obrázek Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Obrázek Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně

Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Pražský flamendr (guláš)

Pražský flamendr (guláš)

Obrázek Králík na smetaně

Králík na smetaně

Obrázek Gratinované brambory

Gratinované brambory

TOPlist