Hledat

Pizza těsto kváskové

Potřebné přísady:
  • 100g Lievito Madre
  • 600g manitoba - (já použila 300g manitoba a 300g Aida 3,3)
  • 2lžíce olivového oleje
  • 420 - 470ml vody -( každá mouka jinak saje)
  • špetka cukru
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Mouku, vodu smícháme a necháme dvě hodiny stát, aby se vyvinul lepek.
  2. Potom přidáme Lievito Madre, prohněteme a necháme opět hodinu stát
  3. Teď přidáme ostatní suroviny a vymísíme v robotu krásné hladké těsto. Nesmí se trhat.
  4. Misku kde bude těsto kynout vymažeme olejem a vložíme do ní. A necháme 30 minut kynout. Po 30 minutách těsto přeložíme a necháme 40 minut kynout. Takto připravené těsto dáme do lednice, tam bude odpočívat 3 dny. Po třech dnech můžeme péct pizzu. Já upeču vždy dvě a další dvě až jindy. Těsto vydrží 5-6 dni v lednici.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Obrázek Gyrosové řízečky

Gyrosové řízečky

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Masová roláda

Masová roláda

Obrázek Pizza závin

Pizza závin

Obrázek Žampionový quiche

Žampionový quiche

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

TOPlist