Hledat

Pizza těsto kváskové

Potřebné přísady:
  • 100g Lievito Madre
  • 600g manitoba - (já použila 300g manitoba a 300g Aida 3,3)
  • 2lžíce olivového oleje
  • 420 - 470ml vody -( každá mouka jinak saje)
  • špetka cukru
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Mouku, vodu smícháme a necháme dvě hodiny stát, aby se vyvinul lepek.
  2. Potom přidáme Lievito Madre, prohněteme a necháme opět hodinu stát
  3. Teď přidáme ostatní suroviny a vymísíme v robotu krásné hladké těsto. Nesmí se trhat.
  4. Misku kde bude těsto kynout vymažeme olejem a vložíme do ní. A necháme 30 minut kynout. Po 30 minutách těsto přeložíme a necháme 40 minut kynout. Takto připravené těsto dáme do lednice, tam bude odpočívat 3 dny. Po třech dnech můžeme péct pizzu. Já upeču vždy dvě a další dvě až jindy. Těsto vydrží 5-6 dni v lednici.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pizza závin

Pizza závin

Obrázek Vysmažaný syr bez smaženia

Vysmažaný syr bez smaženia

Obrázek Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Obrázek Gyrosové řízečky

Gyrosové řízečky

Obrázek Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Obrázek Luxusní svíčková od maminky

Luxusní svíčková od maminky

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Obrázek Boloňské ragú s těstovinami

Boloňské ragú s těstovinami

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Fit omáčka alá svíčková

Fit omáčka alá svíčková

TOPlist