Hledat

Skořicové copánky z Nezdic

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • 1/2 kg hladké mouky
  • 1 droždí ( kvásek )
  • 10 dkg moučkového cukru
  • vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • vanilka
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout. Mléko zase lijte postupně. Z těsta tvoříme válečky, které stočíme do copánku. Stačí přidržet palcem a dva pramínky zatočit. Smažíme v rozpáleném oleji a obalujeme v cukru se skořicí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka s perníkem

Bábovka s perníkem

Obrázek Kokosový řez se šlehačkou

Kokosový řez se šlehačkou

Obrázek Sacher

Sacher

Obrázek Vdolky

Vdolky

Obrázek Odpalované banánky

Odpalované banánky

Obrázek Bláznivý koláč - výborný

Bláznivý koláč - výborný

Obrázek Dvacetiminutový švestkový koláč

Dvacetiminutový švestkový koláč

Obrázek Rolky z toustového chleba podle Romanky

Rolky z toustového chleba podle Romanky

Obrázek Ovocný dort podle Hanky Soudné

Ovocný dort podle Hanky Soudné

Obrázek Buchta s vločkami

Buchta s vločkami

Obrázek Štrůdl z pivního těsta

Štrůdl z pivního těsta

Obrázek Florentinky

Florentinky

TOPlist