Hledat

Skořicové copánky z Nezdic

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • 1/2 kg hladké mouky
  • 1 droždí ( kvásek )
  • 10 dkg moučkového cukru
  • vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • vanilka
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout. Mléko zase lijte postupně. Z těsta tvoříme válečky, které stočíme do copánku. Stačí přidržet palcem a dva pramínky zatočit. Smažíme v rozpáleném oleji a obalujeme v cukru se skořicí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Obrázek Ausburské řezy

Ausburské řezy

Obrázek Jablková buchta nebo roláda

Jablková buchta nebo roláda

Obrázek Buchty s mákem by Romča

Buchty s mákem by Romča

Obrázek Hruška dušená v bílém víně

Hruška dušená v bílém víně

Obrázek Ořechový koláč s jablky

Ořechový koláč s jablky

Obrázek Štrůdl z tvarohového těsta

Štrůdl z tvarohového těsta

Obrázek Pudinkový řez se skořicí

Pudinkový řez se skořicí

Obrázek Recept - Tricolora řezy

Recept - Tricolora řezy

Obrázek Buchta s Vitacitem

Buchta s Vitacitem

Obrázek Medové rezy - klasika

Medové rezy - klasika

Obrázek Kefírová bleskovka s ovocem

Kefírová bleskovka s ovocem

TOPlist