Hledat

Skořicové copánky z Nezdic

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • 1/2 kg hladké mouky
  • 1 droždí ( kvásek )
  • 10 dkg moučkového cukru
  • vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • vanilka
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout. Mléko zase lijte postupně. Z těsta tvoříme válečky, které stočíme do copánku. Stačí přidržet palcem a dva pramínky zatočit. Smažíme v rozpáleném oleji a obalujeme v cukru se skořicí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mexický svatební koláč

Mexický svatební koláč

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Obrázek Crinkles by Romča

Crinkles by Romča

Obrázek Sachr dort z jablek

Sachr dort z jablek

Obrázek Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Obrázek Kakaový ovocný moučník

Kakaový ovocný moučník

Obrázek Kynuté  taštičky s mascarpone a jahodami

Kynuté taštičky s mascarpone a jahodami

Obrázek Šlehačkové šátečky

Šlehačkové šátečky

Obrázek Bebe řezy

Bebe řezy

Obrázek Banánový dort

Banánový dort

Obrázek Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Obrázek Větrník na plech

Větrník na plech

TOPlist