Hledat

Skořicové copánky z Nezdic

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • 1/2 kg hladké mouky
  • 1 droždí ( kvásek )
  • 10 dkg moučkového cukru
  • vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • vanilka
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout. Mléko zase lijte postupně. Z těsta tvoříme válečky, které stočíme do copánku. Stačí přidržet palcem a dva pramínky zatočit. Smažíme v rozpáleném oleji a obalujeme v cukru se skořicí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gaštanový krémeš

Gaštanový krémeš

Obrázek Kysnutý kapustový koláč

Kysnutý kapustový koláč

Obrázek Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Obrázek Domácí tvarohové koblížky

Domácí tvarohové koblížky

Obrázek Dortík bez mouky

Dortík bez mouky

Obrázek Tartaletky od Ivanky

Tartaletky od Ivanky

Obrázek Pšeničné křupavé bagetky

Pšeničné křupavé bagetky

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Podzimní koláček zdravě

Podzimní koláček zdravě

Obrázek Kakaová buchta s tvarohem

Kakaová buchta s tvarohem

Obrázek Charlotte alá korytnačka

Charlotte alá korytnačka

Obrázek Rychlý perníkový dortík

Rychlý perníkový dortík

TOPlist