Hledat

Jemné jahodové řezy

Potřebné přísady:

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 90 g polohrubé mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 2 PL oleje

Krém:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g vaničkového tvarohu
  • 180 g zakysané smetany
  • asi 350 g mixovaných jahod
  • 3 PL cukru moučka
  • 5 želatinových plátků

DÁLE:

  • nastrouhaná bílá čokoláda
Postup přípravy:
  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny (asi 10 minut šlehat), vmícháme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu 30 x 40 cm v troubě předehřáté na 180°C.
  2. Ušleháme smetanu. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mixovanými jahodami, vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu podle návodu na sáčku. Na vychladlý korpus položíme ráfek, nalijeme krém a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe přes noc. Po nakrájení ozdobíme každý díl nastrouhanou bílou čokoládou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Obrázek Mriežková torta

Mriežková torta

Obrázek Sváteční tvarohová štola

Sváteční tvarohová štola

Obrázek Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Obrázek Margot bábovka od Stáni

Margot bábovka od Stáni

Obrázek Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Obrázek Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez

Obrázek Koláče pod vodou kynuté

Koláče pod vodou kynuté

Obrázek Skořicové švýcarky

Skořicové švýcarky

Obrázek Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Obrázek Kynutý koláč s jahodami a drobenkou

Kynutý koláč s jahodami a drobenkou

Obrázek Charlotta

Charlotta

TOPlist